Négereken viccelődött Márki-Zay Péter

2022. február 17. 11:22

A miniszterelnök-jelölt azzal „tréfálkozott”, hogy még egy amerikai színes bőrű sztár is ellenszenvvel viseltetne afroamerikai honfitársaival szemben, ha nem tudná, hogy ő is közéjük tartozik.

2022. február 17. 11:22
null

A baloldal miniszterelnök-jelöltje még tavaly, egy december 12-i Facebook-videóban emlegetett egy négeres viccet.

Na, van egy aranyos vicc. Ezt ismerik biztos, ugye, Stevie Wonderrel vagy éppen Ray Charlesszal is ismerős ez a vicc, amikor azt mondják, megkérdezik tőle a vicc szerint, természetesen egy interjúban, hogy hát milyen dolog vaknak lenni? Azt mondja, hát még mindig jobb, mintha néger lennék” – szórakoztatta követőit Márki-Zay.

Tehát a miniszterelnök-jelölt azzal „tréfálkozott”, hogy még egy amerikai színes bőrű sztár is ellenszenvvel viseltetne afroamerikai honfitársaival szemben, ha nem tudná, hogy ő is közéjük tartozik. „Márki-Zay ezt az ízléstelen, rasszista hangvételű viccet nem elrettentő példaként, hanem egy kedves poénként adta elő. (Tényleg csak zárójelben jegyezzük meg: a fogyatékosságot szitokszónak használó, a több százezer fogyatékos embert néhány hete megsértő Márki-Zay a vak emberekkel sem tűnt túlságosan együttérzőnek ezzel az otromba viccel.)” – teszi hozzá a hírről beszámoló Origo.

Márki-Zaynak nem ez az első esete az amerikai feketékkel. A hét elején írtunk róla, hogy előkerült a baloldal miniszterelnök-jelöltjének Egyesült Államokban vezetett fényképes „naplója”, amelyből kiderül: 2008-ban Márki-Zay kilátogatott egy Indiana Pacers-Boston Celtics kosárlabda mérkőzésre, ami hihetetlen élmény lehetett, hiszen ekkor olyan sztárok alkották a Celtics keretét, mint Kevin Garnett, Paul Pierce vagy Ray Allen. Márki-Zay a meccs minden egyes pillanatának kiélvezése helyett „a nézőtéren helyet foglaló fekete szurkolókat fényképezte”.

Márki-Zay címkéket is adott a fotóknak.  A „fekete”, „black”, „néger” tagekkel is ellátta fényképeit, sőt, a politikus még címeket is adott a fotóknak, így születtek meg az „Egy fekete család a nézőtéren”, vagy éppen az „Egy fekete pár halad lefelé a lépcsőkön a lelátóról, nyilván a folyosói büfék egyikébe” című képek.

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
helemba
2022. február 18. 17:02
Azért remélem szóltok G(nóm) Fodor Gábornak is, akinek a 888 nevű mocskában a "négerezés" teljesen bevett és mindennapos. Meg persze pesti srácoknak is...
KBA98
2022. február 18. 16:07
Egyszerű lenne azt mondani, hogy ez egy diliházba való "ember", de akkor megúszná! Ez egy féreg, akinek a legnagyobb büntetés is kevés. A társaival együtt börtönben van a helyük!
Vakfolt
2022. február 18. 12:58
Vannak teljesen szalonképes viccek és vannak az igazán jók, amikben durva dolgok vannak és persze vannak olyanok amik szalonképesek és jók.. érdekes, Orbán mindig ilyeneket mond.. és eléggé sok van, ami szalonképtelen és szar .. és maki-kaki hogy, hogynem, mindig ezekből választ. Biztos azért, mert a humor ilyen baloldali műfaj. Orbán meg nem érti a magas humort, Michael Jacksont és Trianont, az ő tréfái mindig ahhoz a gondolatsorhoz kapcsolódnak, amiről beszél, és oda passzol, semmi ilyen művészi öncélúskodás!
files32
2022. február 18. 11:44
Hú, de érzékenyek lettetek birkák.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!