Magyar Nemzet: Horváth és Tóth több mint negyedmilliárd forintot tett zsebre

2022. február 26. 11:47

Az MSZP-s polgármester és a parlamenti képviselő a zuglói parkolási cég profitjának felével gazdagodott, állítja a lap egy gyanúsítotti vallomásra hivatkozva.

2022. február 26. 11:47

Horváth Csaba, Zugló szocialista polgármestere mellett Tóth Csaba MSZP-s országgyűlési képviselő is részesült azokból a vesztegetési pénzekből, amelyek a kerület parkolási cégének bevételeiből származtak – értesült a Magyar Nemzet. A Horváth–Tóth páros több mint negyedmilliárd forintot, a zuglói parkolási cég, a SIS Parking Kft. profitjának felét tehette zsebre, ezenkívül Horváth külön is kért vesztegetési pénzt – derült ki a lap birtokába jutott vallomásból. Mindezt Fuzik Zsoltnak, a zuglói parkolási cég egyik munkatársának a nyomozók előtt tett vallomásából lehet tudni, a poligráf szerint Fuzik igazat mondott, amikor a bűncselekmények részleteiről beszélt.

A kifizetéseket fiktív számlák kibocsátásával fedezte a SIS Parking Kft. Fuzik 2009 óta ismerte Horváth Csabát, amikor előbbi a BKV informatikai igazgatója, utóbbi pedig főpolgármester-helyettes volt. A zuglói parkolási szerződésről 2016-ban kezdtek tárgyalni, Horváth ekkor mutatta be Tóth Csabának Fuzikot. A két szocialista politikus Fuziknak azt ajánlotta, az általa képviselt SIS Parking Kft. akkor nyerheti meg a zuglói parkolás-üzemeltetési munkákat, ha a cég a profit felét visszaosztja. A SIS Parking Kft. végül két szerződést nyert el Zuglóban. Az egyik szerint a cég 2017 és 2019 júliusa között karbantartotta, tisztította és kiürítette az automatákat, valamint szállította az összegyűlt pénzt. A másik megállapodás egy parkolási szoftver üzemeltetésére vonatkozott. 

Fuzik Zsolt szerint Horváth Csaba elintézte, hogy SIS Parking által kibocsátott számlák mindig rendesen, időre ki legyenek fizetve. Amikor szóba került, hogy kiterjesztenék a parkolási övezetet, akkor Horváth Csaba azt ígérte, segít majd elintézni ezt a Fővárosi Önkormányzatnál. A két prominens MSZP-s politikus között meg is romlott a viszony egy időben, ugyanis Fuzik Zsolt jelezte Tóth Csabának, hogy Horváth külön is kapott összegeket.

Polt Péter legfőbb ügyész befolyással üzérkedés bűntettének és más bűncselekmények gyanúja miatt pénteken kezdeményezte Tóth mentelmi jogának felfüggesztését.

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
madárinfluencer
2022. február 26. 21:41
Úgy tűnik Kari Geri tévedett, amikor azt állította, hogy Horváth Csaba úgy tud lopni, hogy ne csukják le érte.
nyugalom
2022. február 26. 19:28
Őrsi et 1,5 milliot keres, hugyosgeli mennyit?
nyugalom
2022. február 26. 19:26
Totberci, műágika hol vannak?
kispufi
2022. február 26. 15:10
Ennek ásó lesz a vége...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!