A Gattyán-párti jelölt 576 ajánlásából 428 érvénytelen volt

2022. február 22. 10:51

Nem is vették nyilvántartásba Roland Alexet.

2022. február 22. 10:51
null

A Gattyán György nevével fémjelzett Megoldás Mozgalom színeiben induló Roland Alex mátészalkai jelölt hiába nyújtott be az előírtál több, 576 ajánlást, abból csak 148-at tudtak elfogadni – derült ki a mátészalkai önkormányzat honlapján közzétett hétfői keltezésű határozatból.

Az elutasító határozat indoklásában azt írják, hogy a helyi választási iroda összevetette az ajánlóíveket a központi névjegyzék és a választókerületek adataival, és ebből állapították meg, hogy az érvényes ajánlások száma nem éri el a nyilvántartásba vételhez szükséges 500-at. Mint kiderült, többszörös ajánlás miatt 3, „egyéb okból” pedig 425 ajánlásról állapították meg, hogy érvénytelen.

A határozat szerint Roland még február 12-én igényelt kétszáz ajánlóívet, majd a törvényes határidőn belül, február 17-én be is nyújtott 72 darab kitöltött ajánlóívet. Miután a helyi választási iroda vezetőjének helyettese a jelölt saját kérésére még aznap tájékoztatta Rolandot az eredményről, ő másnap újabb kétszáz ajánlóívet igényelt.

Roland Alex Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 5. számú egyéni választókerületében szeretett volna indulni. Itt eddig Kovács Sándort (Fidesz-KDNP), Földi Istvánt (ellenzéki összefogás) és Apáti Istvánt (Mi Hazánk) vették nyilvántartásba.

Nyitókép: Roland Alex Facebook-oldala 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robur
2022. február 22. 17:03
Nem rossz. Hogy csinálta?
annamanna
2022. február 22. 14:42
A kamu válhat életprogrammá, világképpé, vallássá, folyamatos viselkedési móddá, ami az élet minden szegmensét áthatja. A valóság és a tények, az objektív racionalitás a lehető legteljesebb módon leértékelődhetnek. AK26 - BLÖFF https://www.youtube.com/watch?v=51WMz9DrbZc
Járványfigyelő
2022. február 22. 13:45
Az igen. Ilyen rekord tán az elmúlt 32 évben nem született.
púpos
2022. február 22. 11:52
Az emberek nem egyformán gazdagodnak. Van, aki pornó oldallal, van, aki lopott árammal. A közös bennük, hogy egyikhez sem kell érvényes személyi okmány.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!