Honvédkórház főigazgatója: a két oltás nem elegendő

2022. január 21. 08:56

Wikonkál Norbert Miklós sajnálatosnak nevezte, hogy egyre népszerűbb az antitest teszt, amelynek „tudományos hozadéka nagyon csekély”.

2022. január 21. 08:56
null

A két oltás nem elegendő, ezt ma már mindenki látja – fogalmazott Wikonkál Norbert Miklós, a Honvédkórház főigazgatója péntek reggel az M1 aktuális csatornán. Elmondta, koronavírus-fertőzés miatt jelenleg kevés páciens fekszik a Honvédkórház intenzív osztályán és többségében olyan betegek jutnak oda, akik nincsenek beoltva vagy négy hónapnál hosszabb ideje kapták a legutóbbi oltást.    

„Tehát összességében az üzenet egyértelmű: még ma sem késő menni, sőt holnap is nyitva vagyunk, holnap is lehet jönni felvenni a harmadik oltást, mert a második oltás után négy hónappal nagyon elkezd a védettség csökkenni, hat hónap után meg szinte alig van védettség” – hangsúlyozta a főigazgató.    

Az éppen zajló oltási akcióról azt közölte, úgy tűnik, tetszik az embereknek, hogy időpontfoglalás nélkül is megkaphatják a vakcinát, mert folyamatosan érkeznek. Wikonkál Norbert Miklós hozzátette: ma már azt is meg lehet fontolni, hogy szükséges-e a negyedik oltás. Kifejtette,

Már csak ritka vendég a delta variáns

Kérdésre elmondta azt is, a honvédség saját laboratóriumaiban is megállapították, hogy az omikronnal fertőzöttek aránya 90 százalék felett van, vagyis a delta variáns „már csak ritka vendégként jelenik meg”. Hozzátette, az omikron nagyon gyorsan átfertőzheti a lakosságot, ugyanakkor gyorsan le is csenghet, és 

a remények szerint ez jelentheti a koronavírus-járvány végét.

Megjegyezte: bár az esetszámok folyamatosan nőnek, a koronavírus omikron variánsa sokkal szelídebb, mint az eredeti, vuhani törzs vagy a delta variáns volt. Sajnálatosnak nevezte, hogy egyre népszerűbb az antitest teszt, mert ennek a „tudományos hozadéka nagyon csekély”, és ennek az eredményéből nem érdemes következtetéseket levonni.

(MTI)

Címlapkép: MTI/Mónus Márton

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zara
2022. január 21. 12:21
'ma már azt is meg lehet fontolni, hogy szükséges-e a negyedik oltás. ' ja szerintem minden héten adasd be.... https://www.ncbi.nlm.nih.gov/labs/pmc/articles/PMC8481107/ Increases in COVID-19 are unrelated to levels of vaccination across 68 countries and 2947 counties in the United States https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.05.03.21256520v1 The BNT162b2 mRNA vaccine against SARS-CoV-2 reprograms both adaptive and innate immune responses
zara
2022. január 21. 12:17
'az antitest teszt, mert ennek a „tudományos hozadéka nagyon á csekély”' hülyének néztek mindenkit, de lehet h csak hülyék vagytok...ha beadod az oltást a szervezet antitestet készit as sproteinre ami nem azonos a jelenlegivel...,most felejtsük el a mellékhatásokat.... a Pfizer vagy a Moderna, nem védenek meg attól, hogy megfertőződjünk az omikron variánssal. https://doi.org/10.1016/S0140-6736(22)00090-3 Our study, however, demonstrates insufficient prevention of symptomatic infection in otherwise healthy individuals who had received three doses of COVID-19 mRNA vaccines. https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(22)00090-3/fulltext
masikhozzaszolo
2022. január 21. 11:19
/60 év felettieknek, a valamilyen krónikus betegséggel – például cukorbetegséggel vagy daganattal – rendelkezők számára egyértelműen javasolják/ Nincs ilyen lehetőség. Szeptember 9-én kaptam a harmadik oltást. Nem igényelhetek negyediket, kíírja. Ez kamu. Pedig megvan minden betegség, kor ami csak kell. Kunhalmi 3 oltással Honvédkórházas. Legyen elég nekem a 3 oltás, plusz az infl. oltás. Hol egy tű, amibe beledőlhetek?
Sorted87
2022. január 21. 10:41
És vannak azok az idióták akik ezek után szaladnak már a negyedik oltásért is...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!