Márki-Zay szerint ostoba intézkedés az élelmiszerárstop

2022. január 19. 09:27

A baloldal miniszterelnök-jelöltje továbbra is a multinacionális cégek oldalán áll.

2022. január 19. 09:27
null

Márki-Zay Péter legutolsó facebookos szereplésében ostobaságnak nevezte a kormány intézkedését hét fontos élelmiszer árának befagyasztásáról. A baloldali jelölt kijelentésén sokan felháborodtak, köztük baloldali értelmiségiek is – írta meg cikkében az Origo

A lap felidézi: Szalai Erzsébet szociológus például arra figyelmeztette a csirke far-háton gúnyolódó Márki-Zayt: „Farhátozás helyett az emberek számára is érthető szociális üzenetek és ígéretek kellenének, nem pedig a szegényeken való gúnyolódás”. Márki-Zay nem először támadja a kormány magyar emberek számára hasznos intézkedéseit, és rendszeresen a multinacionális cégek érdekeit képviseli. Most is a nemzetközi áruházláncok védelmében tiltakozik – nekik ugyanis nem jó, hogy olcsóbban kell adni több alapvető élelmiszert. Az Origo szerint a kormány döntése mindenkinek könnyebbséget jelent.

Az árstopra azért volt szükség, mert az elhibázott brüsszeli energiapolitika miatt megnövekedtek az energiaárak, ezzel együtt többek között az élelmiszerek ára is.

Az árak októberi szinten történő befagyasztásával tovább nő az emberek biztonsága és az infláció is csökken. Erre mondta azt a baloldal miniszterelnök-jelöltje, hogy „ostobaság".

Márki-Zay az Aldi, a Lidl, a Penny, a Spar és a Tesco mellett

Márki-Zay Péter kijelentése egyébként nem meglepő. Ismeretes: a Gyurcsány-Bajnai-kormányok elhibázott gazdaságpolitikájának árát az emberekkel fizettették meg adóemelések, áremelések és rezsiáremelések formájában,

intézkedéseikkel általában a nagy multinacionális cégeknek kedveztek.

Márki-Zay Péter egy korábbi Facebook-posztjában is a multikat biztosította a támogatásáról, az Aldi, a Lidl, a Penny, a Spar és a Tesco mellé állt az emberekkel szemben. Akkor a kormány arról döntött, hogy azokat az élelmiszereket, amelyeknek lejárna az érvényessége, ahelyett, hogy kidobnák, rászorulóknak juttassák el. Ezt nevezte el a baloldali politika beszolgáltatási törvénynek, és ezen próbált gúnyolódni, pedig itt is az emberek érdekében hozott döntésről volt szó. 

Ahogy egy korábbi cikkünkben már mi is beszámoltunk róla, a baloldal miniszterelnök-jelöltje azt is világossá tette, hogy szerinte a világpiaci árakat nem lehet megállítani a határon, a rezsicsökkentés népbutítás, az üzemanyagárakhoz pedig alkalmazkodni kell.

a baloldal miniszterelnök-jelöltje azt is világossá tette, hogy szerinte a világpiaci árakat nem lehet megállítani a határon, a rezsicsökkentés népbutítás, az üzemanyagárakhoz pedig alkalmazkodni kell.

Nyitókép: Kisbenedek Attila / AFP 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egynick
2022. január 20. 15:13
árázól
Jason Bourne
2022. január 19. 11:30
A kedvenc jelzős szerkezete az biztos hogy a "rendkívül ostoba", mert gyakran elsüti.
villogókékfog
2022. január 19. 11:16
Makizaj kedvenc szava az ostoba. Kellemes hangulatú vasárnapi ebéd lehet nála.
nyoooc
2022. január 19. 10:50
Még emlékszem rá, hogy Hódmezővásárhelyen a Jobbik ötletére, támogatásával lett Márki-Zay Péter az egyesült ellenzék polgármester jelöltje, majd polgármestere. Tényleg nem akármilyen győzelem volt ez Lázár János "birodalmában". Ezért is győzedelmeskedhetett az előválasztáson, a mindegy kit, csak legyen valami esélye Orbán legyőzésére szellemében. Hanem Márki-Zay Péter világnézete nem változott meg attól, hogy ő lehet Orbán Viktor kihívója, Maradt szélsőjobbos (és tudjuk, a szélsőjobb valahol összeér a szélsőballal), Jobbikos érzületű. Kifejezetten autokratikus alapállásúnak is látom. Önjáró. Törököt fogott vele az ellenzék. Nem tudja, mihez kezdjen Márki-Zay megszólalásaival. Korlátozni is próbálja, de nem megy. Ő meg teljes átéléssel próbál előretörni, tökön-paszulyon át. Érdemes lenne óvatosnak lenni vele...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!