Gyulay Zsolt lett a Magyar Olimpiai Bizottság új elnöke

2022. január 29. 11:56

Az új elnök kétszeres olimpiai bajnok.

2022. január 29. 11:56
null

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) közgyűlése a kétszeres olimpiai bajnok kajakos Gyulay Zsoltot választotta meg a szervezet új elnökének szombaton. Az 57 éves sportvezetőre,

a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatójára az eseményen megjelent 48 szavazásra jogosult tag közül 34 szavazott,

míg a másik jelölt, Hajdu Balázs ügyvéd, olimpikon vitorlázó 14 voksot gyűjtött be. Érvénytelen szavazat nem volt.

A 2017-ben megválasztott, pozíciójában 2020 júniusában megerősített eddigi elnök, Kulcsár Krisztián a december 30-i közgyűlésen a maga által kezdeményezett bizalmi szavazásban nem kapta meg a támogatói többséget, ezután január 31-i hatállyal lemondott. Gyulay Zsolt február elsejétől láthatja el MOB-elnöki feladatait.

Átfogóan megismerhetjük az új elnök terveit a vele készült Mandiner-podcastból.

(MTI)

Borítókép: Gyulay Zsolt, a MOB új elnöke (Fotó: Tumbász Hédi/Nemzeti Sport)

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2022. január 29. 16:59
Jav.: A MOB létezésének egy, és egyetlen esetben van ÉRTELME:
OberEnnsinnen
2022. január 29. 16:58
A MOB létezésének egy, és egyetlen esetben van: ha a szakmai elittel kidolgoztatja MINDEN SPORTÁG VILÁGSZÍNVONALAT ELÉRŐ ALAPJAIT, amit aztán a szakszövetségekeb keresztül kőkemény pénzmegvonásokkal ellenőrzés alatt tart. A magyar sport akkor volt szuper, a látványsportágakban is, amikor a világ első vonalába tartozó szakmai, erőnléti, mentális, motivációs, orvosi táplálkozási elitet alkalmazta. Ez ma nibcs így, ahány ház, annyi szétforgácsolt próbálkozás. Egységes, világos, világszínvonalú szakmai vonal minden sportágban a TE és minden tényező bevonásával. Akik ebben pozitív módon részt vesznek, azok, ha igénylik, külön díjazást kapjanak. A projektmenedzser vezénylője? Kemény Dénes, az összes sportág neki tartozzon beszámolni. Ő pedig a MOB-nak. Ez az első lépés, de nincs idő, az anyagokat minden sportágban legkésőbb július 1-ig le kell adni. Meg kell keresni azokat a szakembereket, akik már a pályájukat végigfutották, Arsene Wenger, Bölöni László, hogy csak a futballt említsem, de Löw zsolt, Dárdai Pál, hasonló kaliberekre gondolok, akik a fő szempontokat megadják, speciálisan minden vonalon. Aztán a végrehajtás ellenőrzését, utólagos fizetéshez kötni, egy alapfizetésen felül, mindenkinek, aki a sportban állami pénzzel működik.
kovtib
2022. január 29. 14:17
Az egykori SZDSZ-es. Együtt pózolt egykor Kunczéval a kampányban a madaras logo előtt. Nem ítélkezem, csak tényeket írok.
JMoflicheque
2022. január 29. 13:03
Éljen a király! Reméljük ő is úriember módjára fog távozni annak idejében, mint Kulcsár.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!