Határvédők életére törtek az embercsempészek a déli határnál

2022. január 17. 08:06

A furgon vezetője a járőrre rántotta a kormányt. A katona félreugrott, majd célzott lövést adott le.

2022. január 17. 08:06
null

Ismét fegyvert kellett használni  a déli határaink mentén járőrökre támadó embercsempész ellen – írta a Magyar Nemzet hétfőn. Szombaton hajnalban Ruzsa térségében kíséreltek meg a katonák feltartóztatni egy gépkocsit, amelyet feltehetően embercsempészek használtak.

Az autó a katonák jelzésére nem állt meg, sőt vezetője a járőr felé kormányozta a járművet.

A katona félreugrott, majd több célzott lövést adott le a gépkocsi kerekeire, amely felborult – írta a lap. A szolgálatban lévő katonák és rendőrök a helyszínen több határsértőt fogtak el, akikkel szemben a további eljárást az illetékes rendőr-főkapitányság folytatja le.    

A Magyar Nemzet cikke szerint az idén ez már a második fegyverhasználat volt járőrre támadó embercsempész ellen. Január 6-án a harkai határátkelőnél történt hasonló eset, akkor egy furgonnal törtek át a határon az embercsempészek, akiket végül Ausztriában sikerült elfogni. A lap kiemeli: a fegyverhasználat mindkét esetben indokolt, jog- és szakszerű volt. Mindkét rendkívüli esemény alátámasztja azt a korábban már jelzett tényt, hogy a nemzetközi szervezett bűnözés embercsempészei szinte kivétel nélkül ellenszegülnek a rendőri, katonai intézkedésnek és a járőrökre támadnak – írta a napilap.

(MTI)

MTI Fotó (illusztráció)

Összesen 149 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2022. január 17. 10:55
Ez egyben a választások előtti provokáció. Alig várják, hogy Orbán hibázzon. Alig várják, hogy lelőjünk egy migránst, amit Orbán nyakába varrnak és nemzetközi balhét csináljanak belőle. Pedig, ha ez így folytatódik, könnygáz nem lesz elég, pláne, ha autóban vannak.
zolizolizoltan
2022. január 17. 10:09
MZP tematizálta a választásig hátra levő időt azzal, hogy kihívta vitára Orbánt. Ezt nehéz lesz felülírni csirkefarháttal.
bagira
2022. január 17. 10:07
Határőr helyesen járt el a haza-önvédelem érdekében .
states
2022. január 17. 10:05
Nem jó helyre célzott, egyet a fejbe, kettőt a mellbe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!