Megszüntették a győri Audi-földek ügyében indított eljárást

2022. január 05. 18:18

Az ügyészség szerint az önkormányzat az adásvételnél a rá vonatkozó vagyonkezelői szabályok szerint járt el.

2022. január 05. 18:18
null

Megszüntette az ügyészség a győri Audi-földek ügyében a hűtlen kezelés, hivatali visszaélés és pénzmosás gyanújával indított eljárást, arra hivatkozva, hogy „a cselekmény nem bűncselekmény”írja a 24.hu.

Az Audi-földek eladásával kapcsolatban 2019-ben több feljelentés is érkezett, ezeket egyesítették, és a rendőrség nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt 2019. november 18-án nyomozást rendelt el. Borkai ellen azért tettek feljelentést, mert ügyvédjével, Rákosfalvy Zoltánnal úgy intézhették a telkek eladását az Audi Logisztikai Központjának megépítéséhez, hogy anyagi károkat okoztak vele az önkormányzatnak.

„Az osztatlan közös tulajdon tekintetében az önkormányzat rendelkezett megfelelő költségvetési forrásokkal ahhoz, hogy az őt megillető elővásárlási jogokat gyakorolja, azonban a jogszabályok szerint az önkormányzatot haszonszerzési kötelezettség nem terheli” – olvasható az ügyészségi határozatban, amely megállapítja, hogy

az önkormányzat az adásvételnél a rá vonatkozó vagyonkezelői szabályok szerint járt el,

így büntetőjogilag nem róható fel, hogy a többségi tulajdoni hányadot megtestesítő ingatlanrészt nem vásárolta fel és törekedett magasabb áron továbbadni. Borkai fiának, Borkai Ádámnak havi egy millió forintos fizetésével kapcsolatban – amit az Akonia Kft. ügyvezetőjeként kapott – megállapították, hogy nem állapítható meg a hűtlen kezelés.

Fotó: MTI/Audi Hungaria

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
De Molay
2022. január 06. 11:06
Bennfentes ügylet volt, amit nehéz, vagy lehetetlen bizonyítani. Pedig kiszúrja a szemedet. Persze ha drukker vagy, akkor inkább becsukod.
Rocktoberi
2022. január 05. 23:14
Ebből a cikkből csak a lényeg maradt ki. Piaci áron adták el a földet az Audinak vagy nem?
mustarharmas
2022. január 05. 21:41
Azért borkai pofája éghet! Ill. Éghetne....
Akitlosz
2022. január 05. 20:30
Meglepett volna, ha az ügyészség fel mert volna lépni az Audi és a narancssárga maffia ellen. Az ügy valós, megtörtént. Aztán, hogy ki minek minősíti az esetet ... az már jogászkodás meg vélemény kérdése.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!