A Magyar Olimpiai Bizottság közgyűlése leváltotta Kulcsár Krisztián elnököt

2021. december 30. 12:10

A MOB csütörtöki rendkívüli közgyűlésén az 51-ből megjelent 43 tag többsége megvonta a bizalmat Kulcsár Krisztiántól.

2021. december 30. 12:10
null

A jelenlévők közül 24-en voksoltak arra, hogy távozzon, 18-an arra, hogy maradjon, egy szavazat pedig érvénytelen volt. A bizalmi szavazást maga az elnök kezdeményezte, miután többek között a szeptemberben életbe lépett alapszabály-módosítás miatt

az elnökség és a tagság, valamint a kirekesztett szervezetek részéről is számos bírálatot kapott.

Kulcsár Krisztián ezután közölte, hogy január 31-ével távozik, így ha az új elnököt február 1-jéig megválasztják, ő ott lehet a pekingi téli olimpián. Szerdán egy saját cikkünkben számoltunk be arról, hogy a birtokunkba jutott dokumentumok szerint mik voltak a bizalomvesztés kiváltó okai, valamint, hogy „mi a probléma Kulcsár Krisztiánnal”. Az NSO beszámolója szerint Kulcsár rövid beszédéből annyit érdemes kiemelni, hogy a MOB elnöke elismerte: kudarcot vallott. 

„Ha az ember ellen vádak hangzanak el, nehéz megállni, hogy ne szólaljon meg. Kudarcot vallottam így is, mert az elnöki működésemről szólnak a hírek, a hallgatásom nem volt képes lecsillapítani az indulatokat. Mit tettem, amivel azt az eljárásmódot érdemeltem, hogy az elnökség, akivel együtt hoztuk meg a döntéseket, így ellenem fordul és egyszemélyes bűnbakká tesz? Érzékelem a bizalmatlanságot, s bár többen rá akartak beszélni a lemondásra, számomra egyértelmű volt, hogy én elétek jövök – döntsetek ti” – mondta Kulcsár Krisztián.

(MTI)

Fotó: Mátrai Dávid 

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
meska
2021. december 30. 18:38
Csodálatos. Németh "Gulyásleves Pacallal" Szilárd a MOB tagja. Ennyike.
Parm
2021. december 30. 14:22
Gittegylet. Pénzlocsolás. Csak egy ilyen elbaszott országban fontos ez, ahol az olimpiai arany a MINDEN (az ezüst már szart sem ér, nem jegyzik). Torz értékrend. A covid meg tömegével viszi a dagadt, cukorbeteg embereket.
states
2021. december 30. 13:26
Ők választották maguknak, csak hát a puding próbája az evés. Látta a komcsi önkormányzatoktól, hogy az első és legfontosabb a saját fizetés emelése.
nyugalom
2021. december 30. 13:24
Az orszag szegyene!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!