Új emlékpark épül Recsken

2021. december 01. 11:05

Fürjes Balázs szerint a Recski Nemzeti Emlékpark hozzájárul ahhoz, hogy az ott elkövetett borzalmak soha ne ismétlődhessenek meg.

2021. december 01. 11:05
null

Az áldozatok emlékéhez méltóan újítjuk meg a Recski Nemzeti Emlékparkot – olvasható Fürjes Balázs Facebook-bejegyzésében.
A miniszterelnökség államtitkára szerint a kormányzati Budapest Fejlesztési Központ előkészítésében egy olyan új emlékpark épül, amely méltó emléket állít a recski munkatábor foglyainak és a kommunista diktatúra összes áldozatának.

„Egy 21. századi, interaktív látogatóközpontot hozunk létre, benne egy dramaturgiailag jól átgondolt kiállítással, amely a történelmi ismeretek átadása mellett elgondolkodtat és érzelmi hatást is gyakorol” – írja posztjában Fürjes Balázs, aki szerint az Emlékpark hozzájárul ahhoz, hogy az ott elkövetett borzalmak ne ismétlődhessenek meg, ugyanakkor feladata is, hogy az áldozatok családtagjainak elégtételt biztosítson.

***

Képek: Facebook

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Varga László és akkor mi a picsa van
2021. december 01. 20:28
Még, hogy Recsk környékén nincs semmi? Keletre a szomszéd falu Sirok, ahol ott a vár. Dél-keletre a szomszéd falu Tarnaszentmária, temploma a 8-900-as évekből, altemplomában Koppány apjának, Tar Szerénd (keresztségben: Mihály) sírja. Építészetileg alaprajza az ősi örmény templomok szerkezetével azonos. A következő falu Verpelét, ahol kiváló borpincékben tölthető el az idő. Annak szomszéd faluja Feldebrő, melynek festett altemploma csodálatos. Tőle keletre a szomszéd falu Demjén, ahol a barlangfürdő biztosít egész napos szórakozást. Recskről délre Kisnána, a kedves várával. Szomszéd faluja Domoszló, bor. Recsktől nyugatra Parádfürdő a Károlyi kastélyhotellal, s a Cifraistálló. Persze, mindez a Váci utcából semminek látszik.
bunko_jobbos
2021. december 01. 19:03
Voltunk tavaly egy nagy baráti társasággal. Szégyen ahogy most kinéz, viszont ott egy ürge olyan előadást tartott, amitől elájultunk. Kiderült, hogy pont előző nap volt 70 éve, hogy megnyílt a tábor.
mici
2021. december 01. 16:27
Amikor Recsken voltunk kb 15 éve, a portásfülkében egy MSZP naptár lógott.
Andreas
2021. december 01. 13:31
Nekem recskről a Lángosí laktanya jut eszembe,az egy közelebbi borzalom volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!