Nem kell többet lépcsőzni – átadták az „alagutat” a Széll Kálmán téren

2021. december 02. 16:52

A piacra, a Millenárisba, vagy a Városmajorba tartó gyalogosok, babakocsisok életét teszi könnyebbé az új aluljáró.

2021. december 02. 16:52
null

Vitézy Dávid arról számolt be a Facebook-oldalán, hogy átadták az akadálymentesített gyalogos és kerékpáros átjárót a Városmajor térsége és a Széll Kálmán tér között. Az „alagút” célja, hogy új, teljesen akadálymentes kapcsolatot nyisson, és megkönnyítse a gyalogosok, babakocsisok, piacra vagy a Mammut felé tartók életét.

Ugyanakkor a Várfok utca buszmegállói továbbra is megközelíthetők maradtak a Széll Kálmán térről és a Krisztina körútról egyaránt mozgólépcsővel, lifttel és lépcsővel egyaránt. Az új átjáró közelebb hozta a metrót és a villamosokat a Városmajor térségében élők számára, anélkül, hogy bárki számára romlottak volna a közlekedési lehetőségek.

Nyitókép: Vitézy Dávid Facebook-oldala

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
o.92.06
2021. december 03. 09:36
minimálisan tényleg jobb lesz a helyzet de kb 100-100 métert kellett megtenni, hogy kikerülje az ember ezt az emelkedőt mindkét irányban, szerintem sokkal több fontosabb dolog lenne mint ez. mindig a budaiak életét kell megkönnyíteni, aki meg pesten lakik az jóval rosszabb körülményekkel számolhat. arról ne is beszéljünk, hogy a külső mozgólépcsőnek vajmi kevés értelme van ellenben jó drága, keletibe kellene gyors járda, fedett helyen olcsóbb is az üzemeltetése és az agglomerációból vagy pesti külsőbb részeiről érkező lakosok közlekedésén nagyban segítene... nagyon szimpi és okos Vitézy Dávid de ez nem a legjobb ötlet volt
írmag
2021. december 03. 00:07
Ebből a beruházásból is kimaradt az ott előfordult emberi sorsokat megalázó, ezen a helyszínen különösen nagy számú besúgó kis költségű TÉGLA-FAL-a, mint örök emlékeztető a KALEF-on a KALEF-ra. (kellett volna hozzá négy-ötszáz bontott, nagyméretű pecsétes tégla, közadakozásból)
még fokozza
2021. december 02. 19:05
A Lehel-téren viszont évekig tart a lépcsőzés. Szégyen ez az ország.
KBA98
2021. december 02. 17:42
most már csak a koszt, a mocskot és száraz füvet és a hajléktalanokat kellene eltüntetni, meg nem ártana a teret tisztán tartani és WC - ( állandó tisztítással), a Széll Kálmán térre a távolsági buszmegállót visszatelepíteni, stb. stb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!