Márki-Zay szerint teljesen helyénvalóak voltak Bajnai megszorításai

2021. december 20. 07:45

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje úgy véli, Bajnai kormányzása volt sok szempontból a legeredményesebb egyéves időszak Magyarországon.

2021. december 20. 07:45
null

Teljesen helyénvaló volt megszüntetni a 13. havi nyugdíjat, „az egyébként nagyon tehetséges” Bajnai Gordon kormányzása „sok szempontból a legeredményesebb egyéves időszak volt Magyarországon” – vélekedett Márki-Zay Péter Kálmán Olga 2019-ben megjelent, Szeretemország című könyvében – írja a Magyar Nemzet. „Átadták a terepet az egyébként nagyon tehetséges Bajnai Gordonnak, egy kisebbségi kormánynak, hogy hozza helyre, amit ők elrontottak. […] A fenntarthatatlan helyzetet a Bajnai-kormány kezelte, megszüntette a 13. havi nyugdíjat, elkezdte az államháztartást rendbe tenni, megszorító intézkedéseket vezettek be. […] Közgazdászként teljesen helyénvalónak tartottam azokat az intézkedéseket, amelyeket a Bajnai-kormány bevezetett, hiszen azokat mindenképpen végre kellett hajtani” – nyilatkozta Márki-Zay a Bajnai Gordon vezette kormány tevékenységéről.

Bajnai elvégezte a Fidesz helyett?

A lap szerint az ellenzéki miniszterelnök-jelöltjének azóta sem változott az álláspontja, hiszen a baloldali előválasztás augusztusi kampányrendezvényén is Bajnai Gordont és a hozzá köthető megszorítócsomagot méltatta: „Nem olyan régen volt szerencsém Bajnai Gordonnal találkozni, életemben először. Elmondtam neki azokat a vágyaimat, ami az ő egyéves időszakát illették. Ami egyébként sok szempontból a legeredményesebb egyéves időszak volt Magyarországon” – nyilatkozta akkor Márki-Zay Péter. A vásárhelyi polgármester úgy folytatta, szerinte kétségkívül óriási teljesítményt nyújtott akkor az a kormány. Mint kiemelte, az volt a benyomása, hogyha előre hozott választást tartottak volna 2009-ben, akkor a Fidesznek nem lett volna kétharmada. „Ő megnyugtatott, hogy igen, lett volna már 2009-ben is, másrészt

Ezzel kapcsolatban is elmondta az ő verzióját, természetesen meggyőzött, megjegyzem. Tehát itt viccesen azt mondhatnám, hogy rehabilitáltam” – zárta gondolatait a hódmezővásárhelyi polgármester.

Nyitókép: MTI

Összesen 307 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolizolizoltan
2021. december 20. 16:34
Márky-Zay azt hiszi, hogy egy neoliberális politikusnak népszerűtlent kell mondogatnia?
irgalmatlan.szamaritánus
2021. december 20. 16:31
Te féhülye fidesztálib, aki nyomtál egy diszlájkot a kommentemre! Te orbán seggében élő bélféreg, nem tetszik, amit írtam, de annyi bátorságod, IQ - d nincs, hogy megcáfold? Muszáj ismételnem magam: Nevetséges., hogy a fidesztálibok mi szart meg tudnak védeni , ha orbántól jött. Anyátokat eltenné láb alól, még azt megvédenétek. Hát itt van az a fideszhülye, hogy még ezt is megvédi.
gyaloggos
2021. december 20. 15:07
TÁRGY és tényszerűen! BAJNAINAK tényleg nem volt már más választása, csak a megszorítások! AZ ODÁIG VEZETŐ út volt elborzasztó, KATASZTROFÁLIS, és nem a GAZDASÁGI VILÁGVÁLSÁG idején, hanem előtte, AMIKOR SZÁRNYALT EURÓPA, mindenhol dőltek meg a pozitív rekordok, jobbnál jobb gazdasági eredmények születtek, addig GYURCSÁNYÉK ELKÉPESZTŐ sebességgel és mértékben ROMBOLTAK, PUSZTÍTOTTAK!
jánosbácsi
2021. december 20. 14:50
Így hálálkodott Orbán Viktor 2010-ben Bajnai Gordonnak. A külföldnek kalapot kellene emelnie Magyarország előtt" címmel közölt interjút szerdán Orbán Viktorral a Frankfurter Allgemeine Zeitung. A miniszterelnök szerint "Magyarország két egymást követő kormánya" olyan lépéseket tett, amik "összességében többet tesznek ki, mint amire bármely más európai ország vállalkozott. Tulajdonképpen ezért kijárna, hogy a külföld kalapot emeljen" – fogalmazott Orbán Viktor.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!