Strasbourgban pereli a magyar államot a Klubrádió

2021. november 12. 07:55

A Klubrádió vezérigazgatója szerint a magyarországi jogrendszer szégyene, hogy a Médiatanács kénye-kedve szerint tilthat le egy rádiót a frekvenciájáról.

2021. november 12. 07:55
null

„A magyar állam, pontosabban annak Médiatanácsa megsértette a véleménynyilvánításhoz fűződő jogokat, amikor 2020. szeptemberében megtagadta a rádió frekvenciahasználati engedélyének meghosszabbítását újabb hét évre” – áll a Klubrádió közleményében, emiatt pedig a strasbourgi Európai Emberi Jogok Bíróságához fordultak. A 444 csütörtöki cikkében azt írja: a beadvány szerint az

NMHH Médiatanácsa megsértette az Emberi Jogok Európai Egyezményének 10. cikkét, amely alapjognak minősíti mind a véleménynyilvánítás, mind az információhoz jutás jogát.

„Mivel az összes magyarországi jogorvoslati lehetőséget kimerítettük, nem volt más választásunk, minthogy a strasbourgi Európai Emberi Jogi Bírósághoz forduljunk, ezzel tartozunk a hallgatóinknak és a Klubrádió munkatársainak is” – indokolta a per indítását dr. Stock Richárd, a Klubrádió vezérigazgatója.

Hozzátette: „A magyarországi jogrendszer és bírósági gyakorlat szégyene, hogy egy fontos állami testület, mint amilyen a Médiatanács, saját kénye-kedve szerint dönthessen arról, mit hallgathat a közönség és melyik rádiót tilthatja le a frekvenciáról. A szabad tájékozódás joga alapvető emberi szabadságjog egy demokrácia működése szempontjából, ezért is kellett ebben az ügyben Strasbourghoz fordulnunk.”

Címlapkép: MTI/Kovács Tamás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
satman11
2021. november 12. 16:58
Hosszú évek óta: Felélték az alaptőkét és még azon túl is minuszban vannak, ezért tragikusan tőkehiányosak... Közel 100 munkatársuk 2/3-a elküldhető, de a kádertemető státusz nem engedi(bérek az egekben)... Minden pályázatuk ordító hibáktól hemzseg, elkészültekor is világos volt az elutasítás... Többirányú elmulasztott kötelezettségeik okán már szinte pályázat képtelenek.... Annyi törvénysértést még médium nem követett el, mint ez a rádió... stb., stb...
Osztap Bender
2021. november 12. 16:26
Talán így: A Klubrádió vezérigazgatója szerint a magyarországi jogrendszer szégyene(?), hogy a Médiatanács kénye-kedve szerint tilthat le egy hazug, a törvényeket megkerülni akaró rádiót a frekvenciájáról.
zakar zoltán béla
2021. november 12. 10:49
00
packó_
2021. november 12. 10:49
Szerintem se a médiahatóság döntsön. Én például a kádárjánost ajánlanám, ezeknek már bejött. D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!