Én Márki-Zay Pétert, mint az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjét boldogan támogatom

2021. november 19. 11:14

Márki-Zay gazdaságpolitikai nézetei közel állnak hozzám. Interjú.

2021. november 19. 11:14
null
Bojár Gábor

„Ön miért vállalta, hogy Király Júlia, Steinmetz Ádám, Komáromi Zoltán, Fleck Zoltán mellett Márki-Zay szakértői csapatának tagja legyen? 
Mert fölkért rá, és ha tudok segíteni, akkor boldogan segítek. Ám ehhez szeretném hozzátenni, hogy mások is kértek már föl, és másoknak is segítettem. Például még a legelején, az Orbán-kormány hivatalba lépését követően, Matolcsy György tanácsadói csapatába is kaptam rövid ideig felkérést, és abban is részt vettem. Én Márki-Zay Pétert, mint az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjét boldogan támogatom, de a gazdasági csapatban való részvételem nem a támogatásról szól. Én a vállalkozói tapasztalataimmal az ország boldogulásához szeretnék hozzájárulni, és nem valamelyik kormány támogatásához. Ez teljesen független attól, hogy Márki-Zay gazdaságpolitikai nézetei közelállnak hozzám. Ezért úgy érzem, nagyobb sanszom is van arra, hogy amivel én hozzá tudok járulni a gazdaságpolitika formálásához, az talán megértőbb fülekre is talál. 

Mi az, amiben segítséget tud neki nyújtani?
Vállalkozói szemmel nézem a dolgokat. Most engem emelt ki, de itt van egy csapat, és nem én vagyok az igazi hangadó benne, mert van, aki ért is hozzá. Itt tulajdonképpen egy kormányprogram, egy választási program összeállításáról van szó, amelyben például olyanok szerepelnek, hogy költségvetés, meg adópolitika. Én ezekhez mindhez hozzá tudok szólni, de életemben nem csináltam se választási programot, se költségvetést, se kormányprogramot. És nem is vagyok közgazdász. Ebben a csapatban nagyon tekintélyes, és nagyon tehetséges közgazdászok vannak. Én ezt vállalkozói perspektívából tudom kiegészíteni, formálni.

Ön mit tart Márki-Zay Péter előnyének, és mit a hibájának?
Hibája is van, és sok előnye is. Kezdjük az előnyével. Én azt tartom előnyének, hogy nagyon, nagyon határozott és erős egyéniség, aki az életét arra tette föl, hogy az Orbán-kormányt leváltsa. Abban én egyetértek vele, hogy ez a kormány az országnak rövid távon, de hosszú távon is hatalmas károkat okoz. Ez az előválasztás sem arról szólt számomra, hogy hozzám ki áll értékrendjében a legközelebb, kinek a személyisége tetszik nekem a legjobban, hanem kizárólag arról, hogy kinek van a legnagyobb esélye az Orbán-kormányt leváltani. Ehhez pedig elkerülhetetlen, hogy a demokrata konzervatívokat is meg kell tudni szólítani, és erre talán neki van a legnagyobb esélye a jelöltek közül. Persze, nagyon kell vigyáznia arra – és ez nehéz feladat –, hogy a tőle talán távolabb álló baloldaliakat se idegenítse el. Az erényei között a legfontosabbat nem említettem, azt, hogy karizmatikus egyéniség, aki keresztülviszi, amit akar. Vezető alkat.”

Nyitókép: MTI Fotó: Marjai János

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sorivo4
2021. november 20. 13:26
"a tőle talán távolabb álló baloldaliakat se idegenítse el" Nagyon rossz helyzetértékelés. Nem állnak tőle távol, mivel ő is az. Konzervatív nem az, aki azt mondja magáról. Hanem aki úgy is cselekszik. Márki-Zay egyáltalán nem cselekszik úgy. Hanem mindenben ellenkezőképpen. Egy konzervatív soha nem tudna baloldali pártokkal szövetkezni, soha nem akarna baloldali programot megvalósítani, nem baloldaliak lennének a szavazói és nem tartaná Jézus Krisztust baloldalinak, ha ő meg nem az. A többi pontokban szintúgy téved. De egy dologban egy óriásit. Nem fog vele segíteni az országon, hanem ártani fog neki vele. Nem elég Orbánt lecserélni egy rosszabbra. Attól semmi sem lesz jobb, csak rosszabb. Sokkal rosszabb. Aki ezt a bagázst hatalomra juttatná, az ország ellen követ el vele bűnt.
NTLLK
2021. november 19. 21:12
" Márki-Zay gazdaságpolitikai nézetei közel állnak hozzám. " Készséggel elhisszük. De mi nem vagyunk dúsgazdag milliárdosok, csak egyszerű köznép.
erdei nyezega
2021. november 19. 20:12
akkor rosszul teszed koma hogy a makizajt támogatod.....ennyi erővel akár engem is támogathatnál!
rúzabandi
2021. november 19. 19:58
Hogy szopnád le a zayos haverodat rohadt komcsi féreg, közel áll hozzád a népnyomorító politikája, persze minden liberális ócska komcsihoz közel áll, a kurva anyátokat!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!