Bojár: Orbánék pénze nem tesz jót a vállalkozásoknak

2021. november 17. 15:20

Márki-Zay Péter tanácsadója az állami támogatásokkal kapcsolatban kiemelte: a magyar foci sem lett attól jobb, hogy milliárdokat öltek bele.

2021. november 17. 15:20
null

Amint arról korábban beszámoltunk, Bige László után újabb milliárdos állt be Márki-Zay mögé: Bojár Gábor írja a baloldal miniszterelnök-jelöltjének gazdaságpolitikai programot. A vállalkozó a Klubrádió vendége volt, ahol elmondta: nagyon károsnak tartja azt a gyakorlatot, amely szerint a vállalkozások sikere attól függ, milyen közel állnak a kormányhoz.

„A haveri kapitalizmust azonnal abba kell hagyni” – hangoztatta Bojár. Szerinte a drága közbeszerzéseken, az elvégezett munka minőségén kívül az az igazán nagy baj, hogy a kivételezett helyzetben lévő vállalkozások el is veszíthetik a képességüket a minőségi munka végzésére. Bojár úgy véli, ez olyan vállalkozásokat fenyeget igazán, amelyek egyébként valós versenyben is megállnák a helyüket.

Márki-Zay Péter tanácsadója ártalmasnak tartja a szóban forgó vállalkozásokba ingyen öntött állami pénzeket is.

A foci sem lett jobb attól, hogy milliárdokat öntöttek bele

– mondta. Hozzátette, az „ingyenpénz” dezorientálhatja a vállalkozásokat.

Nyitókép: MTI Fotó: Marjai János

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
madárinfluencer
2021. november 18. 13:54
Sorosék pénze meg nem tesz jót Magyarországnak.
masikhozzaszolo
2021. november 18. 10:47
Latin nyelven: "Pecunia non olet." Angol nyelven: "Money does not stink." A pénznek nincs szaga. latin mondás, ami Suetonius római történetíró szerint Vespasianustól ereded, aki akkor mondta, amikor tanácsadói tiltakoztak az ellen, hogy megadóztassa a nyilvános WC-ket.
Krupp Skya
2021. november 18. 10:46
Olyan ÁVH-s feje van a bácsinak, hogy bizseregnek a körmeim, meg beindult a húsdaráló a fiókba pedig nem is Dunára néz a húsdaráló.
BobbyBacsi
2021. november 18. 09:27
Ez egy csont hülye komcsi geci!Szerinte még mindíg lóval kene húzni az ekét!? Megannyi iparág fejlesztését támogatja az állam hogy a versenyképességet tudják növelni(persze megfelelő pályázattal). Akár kis-közép v. nagy vállalkozásoknak.És ez fáj a mocsok hazátlan gecijének!(köp)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!