Szlovén lap: Gruevszki három év után hazatérhet Magyarországról Észak-Macedóniába

2021. október 13. 13:50

A Delo azt írja, az egykori kormányfő a VMRO-DPMNE választási győzelme esetén térhet vissza Szkopjéba.

2021. október 13. 13:50
null

A Delo.si az észak-macedóniai helyzetről szóló cikkében arról ír, hogy a VMRO-DPMNE választási győzelme esetén a Magyarországra szökött Nikola Gruevszki egykori macedón kormányfő akár vissza is térhet hazájába. A szlovén lap szerzője az észak-macedón politikust Orbán Viktor barátjának nevezte és kiemelte, hogy immáron három éve tartózkodik Magyarországon.

Nem hivatalos hírek szerint a politikus további menedékjogért Oroszországhoz és Törökországhoz fordult.

(Fotó: Nikola Gruevszki volt észak-macedón miniszterelnök távozik kiadatási tárgyalásáról a Fővárosi Törvényszéken 2019. június 27-én. A törvényszék jogerős határozatával megtagadta a hazájában korrupciós és más bűncselekmények miatt elítélt, illetve megvádolt politikus kiadását.MTI/Máthé Zoltán)

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Samael
2021. október 14. 14:04
Vagyis csakis a mentelmi joga miatt nem menne börtönbe. Szerencséje hogy Bolseviktorék nem adták ki.
Armageddon
2021. október 13. 15:31
Még jól jöhet egy befogadó cimbi...
Andilla
2021. október 13. 14:43
"vagyis tényleg bolsi koncepciós per/vád áldozata volt." - mint ahogy egy macedón elemző ismerősöm írta már akkor is.
westend
2021. október 13. 14:08
"a VMRO-DPMNE választási győzelme esetén térhet vissza" - vagyis tényleg bolsi koncepciós per/vád áldozata volt. Az utópisták mindenhol ugyanolyanok, hívhatják magukat új- vagy régi marxistának, ződnek, stb. Sztálin et. meg vigyorog az üstben :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!