Sajtóhírek szerint Karácsony Gergely – izraeli mintára – ciklusfelezésben gondolkozik

2021. október 07. 21:59

Karácsony Gergely azt tervezi, hogy egy esetleges előválasztási, majd választási győzelem esetén két évig Márki-Zay, két évig pedig ő irányítaná a kormányt.

2021. október 07. 21:59
null

Sajtóhírek szerint Karácsony Gergely egy esetleges előválasztási, majd választási győzelem esetén ciklust felezne Márki-Zay Péterrel. Eszerint két évig Márki-Zay, két évig Karácsony irányítaná a kormányt, haosnlóan az iraeli kormánykoalíció megállapodásához, melyben végül Naftali Bennett pártja a Benjamin Netanjahu-ellenes „változás kormányával” vitt sikerre olyan koalíciós tárgyalásokat, amellyel az új kormány megszerezte a szükséges relatív többséget az izraeli parlamentben. Izraelben ezért a megállapodás értelmében két éven át a jobboldali Naftali Benett, majd két éven át a balközép Yair Lapid lesz a miniszterelnök. 

Márki-Zay Péter álláspontja az ötletről még nem ismert.

Péntek délelőtt 10 órakor a Kossuth téri József Attila szobornál közös sajtótájékoztatóra készül a két miniszterelnökjelölt, itt akár a ciklusfelezős ötletet is bejelenthetik – véli az ATV. A televízió szerkesztősége több forrásból is úgy értesült, hogy a főpolgármester kora délutántól lemondta programjait, miután kiderült, hogy a Momentum beállt Márki-Zay Péter mögé.

Karácsony Gergely stábja csütörtök délután a miniszterelnök-jelölt esetleges visszalépését mérlegelte tanácskozásán, miközben Márki-Zay Péter az ATV Egyenes beszéd című műsorában megerősítette, hogy péntek reggel jelen lesz Karácsony Gergely bejelentésénél. 

Fotó: Facebook, Czeglédy Csaba

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Herrence_Till
2021. október 08. 08:23
Óriási :D a két consul! Javaslom, hogy legyenek lictorok is, Vadai Ágnest, Jakab Petyat és Tóth Csabát végül csak el tudnám képzelni erre a pozira :DDD
EMM195
2021. október 08. 08:23
A fenti ép zseniális. AZ önmagától megittasodott zajos, meg a tesze-tosza magas.
EMM195
2021. október 08. 08:18
Vagyis a magasan győztes Dobrevet egyszerűen leírják. Mert ha az ellenzék győz a következő választáson, akkor ők ketten lesznek a miniszterelnökök. Én elhiszem, hogy még Gyurcsányit is meglepte e felesége sikere. De ezek ketten itt nooooormááááliiis?
wasserwoman
2021. október 08. 07:55
az alkalmatlanság csusztatva és félideig is alkalmatlanság marad. Karácsony gyakorlatilag megbukott,és csakis maga miatt- főpolgiként és minjelöltként is ugy viselkedett,beszélt,amivel ezt bizonyitotta. Nem hinném,hogy valaha lesz belőle bármi is,még a főpolgiság is veszélyben van
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!