Orbán: Berlin biztonsága Egyiptomnál kezdődik

2021. október 13. 12:57

A kormányfő szerint Magyarország számára is sorskérdés, hogy Egyiptom meg tudja védeni a határait.

2021. október 13. 12:57
null

Sorskérdés Magyarország és Európa számára, hogy Egyiptom meg tudja védeni a szárazföldi és a tengeri határait is – mondta Orbán Viktor miniszterelnök, miután az egyiptomi államfővel egyeztetett szerdán Budapesten. A kormányfő az Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnökkel közösen tartott sajtónyilatkozatában kiemelte:

Párizs biztonsága nem a francia-német határnál kezdődik. Brüsszel biztonsága nem a brüsszeli külvárosoknál kezdődik, hanem a szerb-magyar határnál kezdődik, és egy tágabb összefüggésben ott kezdődik” Egyiptomnál, az ország szárazföldi és tengeri határainál.

„Csak a legnagyobb elismeréssel tudunk szólni arról, hogy 2016 óta migránsokat szállító hajó nem tudott kifutni egyiptomi területről, ami nagy hozzájárulás a mi és egész Európa biztonságához” – jelentette ki. Hangsúlyozta: a két ország között nincsenek vitás ügyek, és mindketten keresik az együttműködés elmélyítésének lehetőségét. A miniszterelnök megköszönte az egyiptomi államfőnek, hogy felajánlotta a magyar gazdaság szereplőinek a részvételt az egyiptomi gazdaság fejlesztésében.

(MTI)

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kulszek
2021. október 14. 16:58
Na, annak lenne elrettentő ereje, ha az elítélt szélsőségeseknek Egyiptomban kellene letölteniük a büntetésüket....
Istók3
2021. október 13. 21:14
Állítólag Sziszi meghívta Orbánt Egyiptomba. Ezt átgondolhatná még, mert Mubarakot is meglátogatta Orbán, és Mubaraknak is csúnya vége lett. :)
annamanna
2021. október 13. 16:45
Milyen sűrűn járnak ide az egyiptomiak. A múltkor Orbán még gazolt is, mielőtt kezet fogott velük. https://pestisracok.hu/fel-kezzel-huzta-ki-gazt-orban-viktor-vigadonal-video/
villogókékfog
2021. október 13. 16:21
Szép fricska egy olyan országnak, ahol hiánycikk a földgáz, bődületes milliárdok szivárogtak afrikába ismeretlen céllal, és hát nem rendelkezik kormánnyal. Valamint a közhivatalok faxon kommunikálnak, jelenleg is. Ez a szuperfejlett németország...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!