Az LMP nem támogatja Márki-Zayt

2021. október 08. 11:44

Közleményben reagált a Karácsonyt támogató párt a főpolgármester visszalépésére.

2021. október 08. 11:44
null

Mint ismert, Karácsony Gergely visszalépett a miniszterelnök-jelöltségtől, az LMP pedig még a sajtótájékoztató vége előtt közleményben adta ki álláspontját. 

A párt szerint azért döntöttek úgy a nyáron, hogy Karácsony Gergely jelöltségét támogatják, mert „meggyőződésünk volt, hogy a szűken vett pártérdeknél fontosabbnak annak az esélynek a megragadása, hogy az ellenzéknek zöld miniszterelnök-jelöltje, az országnak pedig zöld miniszterelnöke legyen”.

Ez az esély Karácsony Gergely mai bejelentése után megszűnt. Ezt rendkívül szomorú helyzetnek tartjuk”

– írták. 

Azzal folytatják, hogy „az LMP a kialakult helyzet ellenére teljes mellszélességgel kiáll az ellenzéki összefogás mellett, és minden erőforrásával támogatni fogja az előválasztáson nyertes közös jelölteket és miniszterelnök-jelöltet”.

Hivatalosan viszont egyik jelöltet sem fogják támogatni az előválasztás második fordulójában,

így Dobrev Klárát és Márki-Zayt sem. Ezt azzal indokoljákk, hogy a párt „azt az egyértelmű döntést hozta korábban, hogy az előválasztás esetében csak egy zöld jelölt mögött tud felsorakozni”.

(MTI-OS)

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolizolizoltan
2021. október 09. 10:31
Bevallom megszégyenültem, mert Karácsony szimpatizánsa voltam. Az LMP-t viszont kétszer szégyenítette meg Karácsony. Először, amikor Bajnaihoz távozott angolosan.
vtznmnksr
2021. október 08. 20:33
Van még LMP?
Kristály
2021. október 08. 20:31
Milyen zöld jelölt az aki 500 milliót rábasz pár hónap alatt a kampányra Milyen lábnyoma van ennek az 500 milliónak, hány liter viz , mennyi széndioxid mennyi üzemanyag mennyi emberi munka óra. Ahoz hogy elkölcsük az 500 milliót több milliárdot kell termelni. Na ez a zöld párt akik egész nap nyomják a szöveget de a legnagyobb pocséklók
annamanna
2021. október 08. 17:16
Nem e? Hűha! Oszt akkor kit támogat a buzi budai zsidó milliárdos?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!