Publicus: A három ellenzéki jelöltből kettőt megverne a fideszes Szatmáry Budapest 13. választókerületében

2021. szeptember 17. 12:48

Vajda Zoltánra azonban kicsivel többen szavaznának egy felmérés szerint, mint a fideszes országgyűlési képviselőre.

2021. szeptember 17. 12:48

2021. szeptember 1. és 3. között készített felmérést a Publicus  Budapest 13. választókerületében, amelyben  felmérték, kit támogatnának a kertvárosi és az alsórákosi választók az ellenzéki előválasztáson.

A kutatás során megvizsgálták, hogy ha az ellenzéki előválasztás egyetlen győztese állna a körzet fideszes képviselőjével, Szatmáry Kristóffal szemben, akkor melyiküknek mekkora esélye lenne 2022-ben.

A három aspiráns közül Vajda a legesélyesebb, a megkérdezettek 45 százaléka őt választaná, míg Szatmáryra 42 százalék voksolna. Vajdát az MSZP, a Párbeszéd, az LMP, az Új Kezdet, a Mindenki Magyarországa Mozgalom és a MARÉG is támogatja. A Jobbik-DK-Liberálisok által támogatott Nemes Gáborra azonban 42, míg Szatmáryra 45 százalék szavazna, a momentumos Hollaira 39, Szatmáryra 44 százalék voksolna – utóbbi kettő valamelyikének jelöltsége esetén tehát a Fidesz vinné ezt a körzetet jövő tavasszal.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DE JÓ
2021. szeptember 18. 02:19
Ezért (is) országnyomorító a baloldal. Előbb az ország, aztán Budapest csődbe vitele simán újból a hatalomba ültetnék a baloldali bölcsész csürhét. Meg is érdemlik a Gagyi Gerijüket. Üljenek csak a dugóban és élvezzék... Hozzáteszem, a FIDESZ is odafigyelhetne, hogy friss és aktuális maradjon, mert kezdenek bebetonozódni az emberei, és megújulási erő helyett a kényelem és tekintély elv kezd szétterülni a képviselői között.
bunko_jobbos
2021. szeptember 17. 21:31
Elárulom, hogy Budapesten nem fogunk körzetet nyerni. Egyet sem. Ha mégis, az nagy meglepetés lenne. Nem itt fogjuk megnyerni, az biztos. Viszont vannak az országban jó körzetek is, sok. Majd meglátjuk, de kemény menet lesz.
Timur Link
2021. szeptember 17. 20:21
Jó-jó, de a három csúcsjelölt egymáshoz viszonyítva, hogy állhat? Napokig nem eszem, nem alszom, mert elhallgatták eme igen fontos adatokat!
Osztap Bender
2021. szeptember 17. 19:08
Jó lenne, ha csak a 16. kerületiek szólnának hozzá ehhez a cikkhez. Megírhatnák miket művelt sz. az öregasszony üzletével a rendelőnél, beszélhetnének arról is, hogy a csillagokat lehazudta az égről a repülőgépzaj kapcsán, még Orbán nemlétező segítségét is belengette. Ez egy maffiózó család, sokan tudják a kerületben. Ha a fidesz továbbra is ezt a fazont nyomja, nagy valószínűséggel elúszik a mandátum itt is. Talán egy ismeretlen, de becsületes jelölt jobb lenne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!