Lehasalt az előválasztási rendszer: Jakab Péter szerint nem ők a bénák, hanem támadás történt

2021. szeptember 18. 15:07

De mindenki nyugodjon meg, a csapataik harcban állnak – mondta a Jobbik elnöke.

2021. szeptember 18. 15:07
null

Jakab Péter rövid facebookos videóüzenetben reagált arra, hogy az informatikai rendszerben fellépett probléma miatt szombaton leállították az épp csak elkezdődött ellenzéki előválasztást – számolt be cikkében a Telex.

„Nagyon durva technikai támadás”

A Jobbik elnöke videójában elmondta: ő sem tudta már a szavazatát Miskolcon, ezért Budapestre utazott, hogy személyesen kapjon tájékoztatást az Országos Előválasztási Bizottságtól. Jakab szerint „egy nagyon durva technikai támadást” intéztek az előválasztás informatikai háttere ellen, ezért kellett a szavazást a biztonságos lebonyolítás érdekében felfüggeszteni.

„Úgy tűnik, hogy vannak Magyarországon olyanok, akik félnek a kormányváltó erőknek a hangjától, el akarják némítani a magyar embereket. Szeretném őket kiábrándítani: csapataink harcban állnak, az informatikusaink itt vannak és dolgoznak a probléma elhárításán, úgyhogy hétfő reggel ismételten ott leszünk a frontvonalban, és folytatódik az előválasztás. Nem hagyjuk, hogy akár belföldről, akár külföldről elnémítsák a magyar embereket” – hangzik el Jakab videójában.

Karácsony csak az Előválasztási Bizottság közleményét osztotta meg 

A párbeszédes Tordai Bence a maga részéről egy, Orbán Viktort és Szijjártó Pétert ábrázoló fotóval és ezzel a kiírással reagált a Facebookon: „Fidesz-Putyin-Kína: STOP előválasztás?!”

Az exjobbikos Bencsik János független országgyűlési képviselő, a Polgári Válasz párt elnöke így kommentálta a szombati eseményeket: „Az Orbán-rendszer aljasságában is profi. Az Egybenzék aljasságában is amatőr. Ez a szomorú igazság.”

„Nálatok hogy telik a szombat? Én már Jászberényben. :)” – írta a legfrissebb Facebook-bejegyzésében Gyurcsány Ferenc, mintha mi sem történt volna. A DK elnöke épp Jászberényben kampányol.

Karácsony Gergely az MSZP, a Párbeszéd és a Momentumhoz hasonlóan csak az ellenzéki Országos Előválasztási Bizottság központi közleményét osztotta meg a történtekről. 

Márky-Zay szerint ekkora támadásra nem számítottak

Márki-Zay Péter sajtótájékoztatót tartott Szél Bernadett-tel az oldalán szombat délután Budaörsön, itt mondott pár szót az informatikai problémáról. A Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje szerint

készültek támadásra, de nem ekkorára, mint ami történt, és ami a teljes szerverparkot érintette.

Azt kérte a hallgatóságától, hogy ez semmiképpen se szegje a kedvüket, türelemmel várják meg az újraindulást, és találják meg azokat az időpontokat, amikor le tudják adni a szavazatukat.

Eközben a kormánypárti oldalakon és influenszerektől is érkeznek a reakciók, melyek azt firtatják, hogyha

ezt nem képesek megszervezni az ellenzéki pártok, hogyan lennének képesek az országot vezetni,

az is ugyanilyen gyorsan omlana össze. 

Nyitókép: Facebook

Összesen 131 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hárs_1
2021. szeptember 19. 06:51
"Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos (volt), hogy amit mondunk, az nem igaz."
antioxi
2021. szeptember 18. 22:07
Nem megy ez nektek, Büdös Bunkó
cleopatra
2021. szeptember 18. 21:46
Nincs jó szakemberetek, befulladt a rendszer. Ezen csak nevetek. Ehhez is ostobák vagytok és ti akartok országot irányítani? Szánalmas.
redhaven
2021. szeptember 18. 21:19
Petyi...az utolsó falat parizertet már megenni sem tudtad,ugyi? Hallatlan. Titkos tintával írunk 1 Orbánbasinak,hogy legalább annyi időt adjon,míg az a 3 szelet fínomság beépül a szervezetedbe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!