Hűtlen kezelés miatt elítélték a Medgyessy-kormány egykori helyettes államtitkárát

2021. szeptember 17. 10:19

Kodela László a vád szerint már politikusi karrierje után kötött indokolatlan szerződést egy ügyvéddel.

2021. szeptember 17. 10:19

Jogerősen 600 ezer forint pénzbüntetésre ítélték hűtlen kezelés miatt Kodela Lászlót – írja a Telex.

A Medgyessy-kormány helyettes államtitkárát egy 2008-ban kötött indokolatlan szerződés miatt ítélték el.

A vád szerint egy ügyvéddel (egy korábbi miniszterrel) kötötte meg az indokolatlan szerződést jogi segítségnyújtás céljából a Kehidakustányba tervezett Deák Ferenc Nemzetközi Továbbképző Akadémia létrehozásához kapcsolódó projekt lebonyolításához.

Kodela elvileg úgy adott 2008 után 4,2 millió forintot az ügyvédnek, hogy a vád szerint az nem a szerződésnek megfelelően dolgozott.

A volt helyettes államtitkár ellen 2015-ben emeltek vádat, most született jogerős ítélet.

A bíróság ugyanakkor az ügyvédet felmentette a vád alól, mert szerintük a megkötött szerződésnek megfelelően valós ügyvédi munkát végzett, írja közleményében a Fővárosi Fellebbviteli Ügyészség.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
anegy_
2021. szeptember 17. 12:53
Ezért van olyan lesújtó véleménye a népnek a "független" bírókról. Ezek a libsi-bolsi bútordarabok betonozták be magukat. Most mi történt? Lomtalanítás, ellenőrzés? Nem egy kurva bonyolult ügynek tűnik.
zakar zoltán béla
2021. szeptember 17. 12:29
Szégyen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Miért nem neki fizetnek????....
llnnhegyi
2021. szeptember 17. 12:23
Ez már tényleg a Fidesz kormány tehetetlensége, tréfa, vicc ( disznó)!! A népek támogatják millioszamra , cserébe azért hogy itt toketlenkedjenek évekig????? " Szabadságot Ceglédy ügyvédnek!"- a Fidesz elnöksége festi a táblákat tüntetőknek segíteni?????? Nna! Szóval néhány látványos komenista bűnözőt vehessenek el teherhordó láncon ( 16 mm vastag,120mm osztasu láncon), körbe-körbe a Szemlőhegyi Apró villatol a Kossuth térig! Többször! Közben Laci-konyhat a téren, 180Ft/ felkilonyi pecsenye!
gyaloggos
2021. szeptember 17. 11:52
NAGYON nagy zsivány ez a Kodela . A telefonkönyve sokat ért egykor!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!