Az LMBTQ-családok védelmére szólított, és Lengyelország, illetve Magyarország elleni szankciókat sürget az Európai Parlament

2021. szeptember 15. 15:06

A képviselők rámutattak, hogy a szivárványcsaládoknak az unió minden tagállamban gyakorolni kell tudniuk családi jogaik teljes körét.

2021. szeptember 15. 15:06
null

Kedden megszavazta az Európai Parlament azt a nem kötelező érvényű állásfoglalást, mely az LMBTQ+ személyek diszkriminációval, illetve erőszakkal szembeni védelmére szólítja a tagállamokat, és egyben felszólították az Európai Bizottságot, hogy indítson eljárást a magyar és a lengyel kormány ellen az LMBTQ+-jogokat érintő európai értékek megsértése miatt – írja a Politico.eu.

A képviselők rámutattak azokra a jogi kockázatokra, melyekkel az úgynevezett szivárványcsaládok tagjainak, illetve a transznemű szülőknek kell szembenézniük, amikor az EU-n belül mozognak, és leszögezték, hogy

a szivárványcsaládoknak az unió minden tagállamban gyakorolni kell tudniuk családi jogaik teljes körét,

különös tekintettel a szabad mozgás jogára. Az állásfoglaláshoz vezető kifogásokat ismertetve a portál hozzátette: Magyarországon júliusban az azonos nemű vagy transznemű párok kiskorúaknak való bemutatását tiltó törvényt fogadtak el, míg a lengyel kormány továbbra sem lépett fel az „LMBTQ-mentes övezetek” kijelölésével szemben.

(Fotó: A 26. Budapest Pride résztvevői gyülekeznek a Madách téren 2021. július 24-én.MTI/Koszticsák Szilárd)

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. szeptember 16. 06:55
Faxot sertepertélnek mások hálószobájában?
Parini
2021. szeptember 15. 18:03
Most komolyan kérdezem ez a kibaszott LMBTQ faszság ez a fő probléma Európában? Tényleg jól élünk. Nem volt velük semmi bajom de már hányok ettől az egésztől.
lemez
2021. szeptember 15. 17:50
Milyen szivárványcsalád?És az unoka aki továbbviszi az életet a családban?Hát nem viszi tovább,mert nem tud magával mit kezdeni.Olvastam emberekról,akik ilyen családban nóttek fel.
Karvaly
2021. szeptember 15. 17:12
Megint próbálnak jogászkodni, szabadon értelmezni, gumiparagrafusokba kapaszkodni. Ha jól értem, arra utalnak, hogy a szabad mozgás azt jelenti, hogy "a szivárványcsaládoknak az unió minden tagállamban gyakorolni kell tudniuk családi jogaik teljes körét", azaz ha csak egy tagállamban is legalizálják a házasságot, vagy bármilyen transzokat előnyben részesítő jogokat, akkor azt minden más tagállamnak automatikusan át kell vennie. Ez szerintem ott hibázik, hogy ennek minden más területre is igaznak kellene lennie, azaz teljes az összes tagállamnak egyesítenie kellene törvénykönyvei, ami viszont szemben áll a csatlakozási szerződésekkel (bár bevallottan ez a céljuk, az összes tagállami jog elvonása és központosítása) Az a baj, hogy őrültekkel nem lehet értelmes párbeszédet folytatni, ők is tudják, mi is tudjuk, hogy amit csinálnak, az a jogállamiság átlépése (amire egyébként ők hivatkoznak lépten-nyomon), de úgy vannak vala, hogy ők az erősebbek, ezért ők diktálnak, ők döntik el, hogy mit jelent _valójában_ a jogállamiság, nekünk meg ahhoz van jogunk, hogy engedelmeskedjünk. Ebből bizony még nagy balhék lesznek, nem csodálom, hogy Magyarország és Lengyelország csak a hatodik legvalószínűbb tagállam volt, amelyik elhagyhatja az Uniót, az első helyeken Franciaország, Olaszország, Görögország volt, nekik is lesz még szavuk a Német-Holland központosítási törekvésekhez.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!