A nagy Jobbik-sejtés

2021. szeptember 24. 10:14

A kormányváltás érdekében a baloldali ellenzék szembeköpi a saját ígéreteit, morálját, megszegi a közösen elfogadott ellenzéki együttműködési dokumentumot, és nagy ívben tesz a rasszizmus áldozataira.

2021. szeptember 24. 10:14
null
Seres László
Seres László

„Mintha csak tegnap történt volna: egy jobbikos országgyűlési képviselőről kiderült, hogy 2011-ben beleköpött a holokauszt áldozatainak emléket állító Duna-parti vascipők egyikébe. »Ma délután egy kis feltöltődésre vágytam, ezért meglátogattam a Duna-parton, a képen látható vidám helyet. A kép a cipőbe köpés után készült. Mindenkinek ajánlom, hogy ha szomorú vagy fáradt, látogasson el ide, megjön a kedve folytatni a munkát, amit őseink sajnos nem fejeztek be!« – írta derűs kommentjében Kulcsár Gergely.

Az ügyet 2015-ben a DK robbantotta, arra kérve a legfőbb ügyészt, hogy indítson vizsgálatot a parlamenti náci ügyében. Gréczy Zsolt akkori szóvivő közölte: »egyszer és mindenkorra le kell számolni azzal, hogy a Jobbikot bárki is szalonképes pártnak tekinti. A Jobbikkal nem tárgyalni kell, a pártnak azokat a képviselőit, akik ilyen nézeteket vallanak, egész egyszerűen ki kell iktatni a közéletből«.

A Jobbik azzal zárta le a maguk részéről az ügyet, hogy Kulcsár »megbánta a tettét, amit hirtelen felindulásból követett el«, különben is, ez egy »négy évvel ezelőtti magánlevelezés«. A párt azonban csak 2020-ban engedte el Kulcsár kezét. Egy évvel korábban még a Momentum és az LMP támogatásával indult volna egyéni jelöltként Debrecenben (mondván, mindenki változhat, kapnia kell egy esélyt), de visszalépett, majd 2020 májusában ki is rakták a pártból.

Hogy mindez miért érdekes ma? Mert nemcsak az állítólag nácitlanított Jobbik működésmódjára, de a fent említett baloldali pártok mai hárító mechanizmusaira, képmutatására is szépen rávilágít. A Jobbikot ők segítették hatalomrakerülési célból szalonképessé tenni, együttműködnek vele, a nem is olyan régen még náci nézeteket vallókat pedig nem kiiktatják a közéletből, hanem beiktatják közös képviselőjelöltnek.”

Nyitókép: Debrecen, 2015. július 5.
Kulcsár Gergely, a Jobbik országgyűlési képviselője, a Jobbik Hajdú-Bihar megyei elnöke beszél a párt demonstrációján a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal debreceni befogadó állomásának közelében 2015. július 5-én. A Jobbik politikusai szerint azonnal zárttá kell tenni a debreceni menekülttábort és az ország többi, bevándorlókat befogadó állomását.
MTI/Czeglédi Zsolt

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2021. szeptember 25. 10:47
Többhetes szomorú vasárnap.
még fokozza
2021. szeptember 24. 19:05
Most az egyszer, kivételesen ne foglalkozzunk a rasszizmussal. Aki pedig az egység ellen érvel az áruló. Az Orbán- rendszer része.
Rocktoberi
2021. szeptember 24. 16:24
Seress a cikkét megírta és aztán a kasszához fáradt. Jövő tavasszal pedig leszavaz a Jobbikkal felturbózott moslékkoalícióra.
Leakis
2021. szeptember 24. 14:03
Seresre oda kell figyelni. Kitűnő írást közölt tőle nemrég az azonnali. Majdnem mindennel egyetértek. Transz őrületexpressz a címe. https://azonnali.hu/cikk/20210818_transz-oruletexpressz
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!