Halálos buszbaleset történt hajnalban Szabadbattyán mellett

2021. augusztus 15. 07:47

Nyolcan életüket vesztették. A helyszínen teljes útlezárás van érvényben, az egyenruhások a forgalmat a szabadbattyáni lehajtónál terelik le az autópályáról.

2021. augusztus 15. 07:47
null

Árokba borult egy autóbusz az M7-es autópályán Szabadbattyán térségében, a Budapest felé vezető oldalon vasárnap hajnalban, az utasok mentését a katasztrófavédők megkezdték  közölte a katasztrófavédelem honlapján.

Elsődleges információk szerint a buszon több mint ötven ember utazott.    

A közlemény szerint az utasok mentését a székesfehérvári hivatásos és a sárszentmihályi önkéntes tűzoltók a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett végzik. Az érintett útszakaszt lezárták.

„Közúti közlekedési baleset történt 2021. augusztus 15-én 4 óra 55 perckor az M7-es autópálya 70-es kilométerszelvényében, a Budapest felé vezető oldalon, Szabadbattyán térségében, ahol egy magyar honosságú, utasokat szállító autóbusz – eddig ismeretlen körülmények között – oldalára borult. Az elsődleges adatok szerint a helyszínen nyolc ember az életét vesztette, negyvennyolcan megsérültek. Ellátásuk, kórházba szállításuk folyamatban van.  A helyszíni szemlét a rendőrök megkezdték” – írta meg a Police-hu.

Szabó-Bisztricz Anett, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel azt közölte:

a busz átszakította a szalagkorlátot, és az autópálya felüljárója hídpillérének ütközött.

„A buszon több mint ötvenen utaztak, a székesfehérvári hivatásos és a sárszentmihályi önkéntes tűzoltók a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett két irányból, a jármű eleje és hátulja felől kezdték meg az utasok kimentését” – mondta. Hozzátette: a tűzoltóknak több ülést, valamint a mennyezetre felfüggesztetett monitorokat is el kellett távolítaniuk, hogy hozzáférjenek a sérültekhez. Tizennégy utast a tűzoltók mentettek ki, a többiek saját erejükből hagyták el a buszt.    

A rendőrség tájékoztatása szerint a baleset miatt lezárták a sztráda főváros felé oldalát. A forgalmat a szabadbattyáni lehajtónál leterelik a 7-es út felé, ahonnan a 63-as úti csomópontnál lehet visszatérni az M7-es autópályára.

(MTI, Police.hu) 

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

 

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsolti123
2021. augusztus 15. 12:46
"Ma már vannak elalvásfigyelő rendszerek gépjárművekben (pl. figyeli, hogy x ideje nem mozdítja a kormányt). Azonnal kötelező tenni minden távolsági buszba! Nem fog megvédeni minden bajtól, de nagyon soktól igen. Isten nyugosztalja azokat, akiknek ez, ennyi volt rendelve." Több 10 millió forint a busz ára, az elalvásfigyelő ára ehhez képest szinte nulla. (nem beszélve az utasokról) Az EU ezzel foglakozhatna, nem a mi b.szogatásunkkal(LMBTXYZ... stb)
llnnhegyi
2021. augusztus 15. 12:04
Szörnyű tragédia! A sebesültek gyógyuljanak még hamar. Az elhunytak családjainak részvétem. Remélem segítséget kapnak.
fogas paduc
2021. augusztus 15. 11:30
Éberségfigyelőt kellene rendszeresíteni, mint a mozdonyokon.
Rocktoberi
2021. augusztus 15. 10:00
Várható moslékkoalíciós reagálás: Orbán....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!