Budapest: Ingyenes lesz a tömegközlekedés a 14 éven aluliaknak

2021. augusztus 26. 16:11

Bár szerdán még a főváros csődjével riogatott a főpolgármester-helyettes, csütörtökön bejelentették, hogy ingyenessé teszik a tömegközlekedést a 14 éven aluliak számára.

2021. augusztus 26. 16:11
null

Négy nagy beruházás zajlik most a fővárosban, az M3-as metró, a Lánchíd, a Blaha Lujza tér , valamint a pesti alsó rakpart felújítása – jelentette be Karácsony Gergely a Fővárosi Önkormányzat Klímavédelmi, Közlekedési és Városfejlesztési Bizottság rendkívüli ülésén, ahonnak online jelentkezett be. A főpolgármester elmondta, áttekintik Budapest nagyberuházásait és a közlekedés helyzetét, a kormányzati intézkedések hatásait, illetve a pandémia következményeit

A metróberuházásról megemlítette, hogy régi örökség, az előző városvezetés kezdte el, a munkákat 2023 június végére fejezik be. Ehhez hasonló  Lánchíd ügye, tovább már nem volt halasztható. A felújítás 2023-ban fejeződik be, de forgalmi korlátozások csak a jövő év végéig lesznek. A Blaha Lujza tér 3,5 milliárdos projekt, a munkák indulását az hátráltotta, hogy az eredeti tervek nem illeszkedtek a városvezetés koncepciójába, s ugyanez volt a helyzet a pesti alsó rakpart esetében is.

A tömegközlekedésről Karácsony Gergely azt mondta, Budapesten nagymértékben növekedett a gépjárműforgalom aránya, míg a tömegközlekedésé csökkent, ez nagy kihívást jelent a városvezetés számára, ugyanakkor az jó hír, hogy nagyjából másfélszeresére nőtt a kerékpárral közlekedők aránya.

A főpolgármester azt is elmondta, hogy az iskolakezdéskor ingyenessé teszik 14 éven aluliak számára a tömegközlekedést, a hivatalos döntés a Fővárosi Közgyűlés szeptember 1-i ülésén születhet majd meg erről. Eszerint a diákigazolvány, személyi igazolvány felmutatásával lehet ingyenesen utazni ebben a fiataloknak a BKK járatain.

Karácsony kitért a dugókra is, úgy fogalmazott, megpróbálták úgy átgondolni a beruházásokat, hogy minél kisebb fennakadást okozzanak, és a közeljövőben forgalomtechnikai változtatásokat fognak bevezetni. 

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
palicsi
2021. augusztus 30. 21:06
"Budapesten nagymértékben növekedett a gépjárműforgalom aránya, " Azért, mert a gazdaság romokban, és a mélyszegénység miatt is. Ja, és merte a Zóbáán, mindent ellop! Meg különben is O1G! Orbán egy géniusz!
cutcopy
2021. augusztus 27. 09:16
Ez a terv is a szoclibek 13. havi nyugdíjának sorsára fog jutni, de tized annyi időt sem él majd meg..
Naggy
2021. augusztus 27. 06:13
"Tömegével menekülnek Kabulba a rettegő budapestiek. A fővárosban tapasztalható pokol helyett egy jobb élet reményét választják a menedékkérő budapestiek. Káosz, apokalipszis, pokol – ezekkel a szavakkal lehetne jellemezni Budapestet az utóbbi időben. A főváros közterei már annyira vállalhatatlanok, hogy a rettegő budapestiek százával próbálnak felkapaszkodni az Afganisztánba tartó gépekre, hogy egy jobb élet reményében Kabul felé vegyék az irányt. Először még poénnak tűnt, hogy a Mandiner odavisz egy fogatlan travit az Örsre, de ma már egy sört sem merek meginni, nehogy rámenjek. És igazából, nem is tudom, hol lenne nyugtom. A gyerekekkel nem tudok lemenni a boltba vagy az újságárushoz, mert szegénynek mindenhol travikat, melegeket, meg kurvákat kell nézegetnie a Ripost címlapján, a feleségem pedig nem mer kimozdulni a lakásból, mióta a Pesti TV riporterei egész nap eldobált csokipapírokat guberálnak a köztereken. Nem várnám meg, míg Rákay Philip az összes méhlegelőt teleszórja lószarral, inkább elhúzok Kabulba, minthogy még egyszer meglássam ezeket! – nyilatkozta egy dühös heteroszexuális a Metropolnak, aki egy alagúton keresztül menekítette a gyerekét Ferihegyre a szexuális propagandát hirdető plakátok miatt. Az Index azt írja, hogy sokan mezítláb, gyalogosan hagyják el a fővárost, és délen próbálnak átjutni a határon. A portál szerint Röszkénél tapintható a feszültség, egy férfi például annyira kétségbe volt esve, hogy átdobta Bohár Dánielt a kerítésen Szerbiába. A Pesti Srácok alkalmazottját még elő is állították, mert 2000 euróval akart megvesztegetni egy migránst, hogy megszerezze az újságíró igazolványát. Helyre igazítás: Cikkünk megjelenése után kaptunk egy teletömött borítékot az Indextől, hogy írjuk oda a nevükhöz azt, hogy ellenzéki. Ügyvédeink szerint nincs miért aggódnunk, szóval a portál kérését nem teljesítjük. (Hírcsárda)
kurbitalis
2021. augusztus 26. 22:46
14 év alattit nem engedünk a Karácsonyék által totálisan lezüllesztett fővárosban a tömegközlekedésbe. ADJATOK VÉGRE FIZETÉSEMELÉST A SOFŐRÖKNEK, VILLAMOSVEZETŐKNEK, TOLVAJ GAZEMBEREK!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!