A magyar evangélikusok tízmillió forintot gyűjtöttek német árvízkárosultaknak

2021. augusztus 26. 14:12

Az evangélikusok felajánlották azt is, hogy a természeti katasztrófa által leginkább érintettek magyarországi evangélikus üdülőhelyeken töltsenek néhány napot.

2021. augusztus 26. 14:12
null

Több mint tízmillió forintot gyűjtöttek a magyar evangélikusok a németországi árvízkárosultaknak – tájékoztatta a Magyarországi Evangélikus Egyház csütörtökön az MTI-t.

 A júliusi áradásoknak Rajna-vidék-Pfalz és Észak-Rajna-Vesztfália tartományban mintegy kétszáz halálos áldozatuk volt, és ezrek maradtak otthon nélkül. A Magyarországi Evangélikus Egyház országos gyűjtést hirdetett a Németországi Protestáns Egyház bajorországi és vesztfáliai árvízkárosultjainak megsegítésére. A felhívás nyomán a magyar evangélikus egyházközségek az augusztus 8-ai istentiszteleteken összegyűlt perselypénzt ajánlották fel, és augusztus 20-áig még lehetett csatlakozni a gyűjtéshez. Így a két németországi tartományi egyházon keresztül több mint tízmillió forintot sikerül eljuttatni az árvíz sújtotta területek lakóinak. A Magyarországi Evangélikus Egyház felajánlotta azt is, hogy a természeti katasztrófa által leginkább érintettek magyarországi evangélikus üdülőhelyeken töltsenek néhány napot.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Friedemann Vogel

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hurka
2021. augusztus 27. 11:34
Cifra nyomoruság.
Sincero
2021. augusztus 27. 04:20
A németeknek nem kell a forint. Nem tudnak mit kezdeni vele. Kidobják.
Parm
2021. augusztus 26. 20:57
Jaj, de keresztényi. FAZ megirta már? Ha nem, akkor kamu.
fonak
2021. augusztus 26. 18:48
Azért ez kicsit visszás, mintha az albánok gyűjtenének a magyar árvízkárosultaknak...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!