Tűz volt a paksi atomerőmű területén

2021. július 20. 15:05

A lángokat eloltották, senki nem sérült meg – közölte honlapján az atomerőmű.

2021. július 20. 15:05
null

A tűz egy külső vállalkozó által használt konténerben, egy bekapcsolt hőlégfúvó miatt keletkezett. Az atomerőmű létesítményi tűzoltósága a konténer áramtalanítása után a tüzet eloltotta – írták.

A tűz az atomerőmű technológiai rendszereit, a dolgozókat, a környezetet és a környéken élő lakosságot semmilyen formában nem veszélyeztette, az esemény kivizsgálása folyamatban van – tették hozzá.

A paksi erőműben legutóbb 2009-ben történt komolyabb baleset: 2009. május 4-én, hétfőn 19.00 órakor a karbantartási munkák során egy üzemszerűen felaktiválódott mérőláncot kellett elszállítani, és egy erre a célra kialakított tárolóba áthelyezni. A feladat elvégzése során a tartókötél elszakadt és a védőcsőből a mérőlánc a csarnok padlójára esett. Május 5-én délután biztonságos tárolóhelyre szállították a mérőláncot. 

 2009. május 4-én, hétfőn 19.00 órakor a karbantartási munkák során egy üzemszerűen felaktiválódott mérőláncot kellett elszállítani, és egy erre a célra kialakított tárolóba áthelyezni. A feladat elvégzése során a tartókötél elszakadt és a védőcsőből a mérőlánc a csarnok padlójára esett. Május 5-én délután biztonságos tárolóhelyre szállították a mérőláncot. 

MTI

Fotó: AFP PHOTO ATTILA KISBENEDEKATTILA KISBENEDEK / AFP

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2021. július 22. 09:08
Égett a gáz a paksi atomerőmű területén! Valakinek gázos öngyujtója volt.
Knerten
2021. július 21. 11:17
Mi a francnak minden ilyen szarságból hírt csinálni???!!!! MINEK????!!!
Szerencsi Veronika
2021. július 20. 23:25
Várható volt, hogy lesz valami, mert már elkezdték ekézni a témát. FÖLDRENGÉSES ÖVEZET! Jó lesz vigyázni. Az eddigi besorolás földrengésre való hajlam miatt nem volt jó. Most csináltak egy újabb "vizsgálatot" és átsorolták a paksi területet - bizonytalan övezetté. Bizony!
Zsolt75
2021. július 20. 21:04
Fukusima! Csernobil! Bezárni! Francia atomerőművi áramot akarunk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!