Szijjártó: Tízmilliárd forinttal támogatja a kormány a magyar cégek külföldi terjeszkedését

2021. július 18. 15:19

A miniszter szerint a magyar cégek csak akkor tudják nemzetközi piaci részesedésüket növelni, ha külföldön is megteremtik a jelenlétüket.

2021. július 18. 15:19
null

Külpiaci növekedési támogatási programot indít a kormány – jelentette be közösségi oldalán Szijjártó Péter, aki kiemelte: a magyar gazdaság teljesítményét, sikerességét az elmúlt években alapvetően befolyásolta, hogy sok nemzetközi nagyvállalati beruházás érkezett Magyarországra.

A miniszter szerint a magyar cégek csak akkor tudják nemzetközi piaci részesedésüket növelni, ha külföldön is megteremtik a jelenlétüket. Ottani terjeszkedésük azután lehetővé teszi, hogy a külpiacokon megszerzett profitjukat hazautalják, és ezzel a magyar gazdaságot erősítsék.  

„A gazdasági élet újraindításáért felelős operatív törzs javaslatára ezért a kormány úgy döntött, hogy külpiaci növekedési támogatási programot indít. Ebben olyan magyar vállalatok kaphatnak támogatást, amelyek külföldön céget hoznak létre, vagy gyárat építenek.

Erre a célra idén 10 milliárd forint áll rendelkezésre. A támogatás a beruházási összegnek maximum a felét érheti el, de nem lehet több 4 milliárd forintnál, és az a cég kaphatja meg, amelyik vállalja, hogy magyarországi árbevétele a külföldi terjeszkedésből adódóan legalább annyival növekszik, mint amennyi támogatást kap a programból” – ismertette a tárcavezető.

Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bulvár Viktor
2021. július 18. 15:51
Na akkor szokás szerint 9,9 milliárd mehet a felcsúti Mark Zuckerbergnek, a maradék 0,1 milliárdon meg osztozkodjan mindenki más! Éljen a keresztyéni igazságos osztozkodásom! Éljen Én!
Crusader
2021. július 18. 15:44
NA ja...ilyen egy patrióta kormány. A balos férgek eladják a magyar cégeket a külföldieknek, majdnem eladták a MOlt az omv-nek, hogy csak egy példát említsek. A jobboldal meg támogatja a magyar terjeszkedést. Egyszerű a képlet: A baloldal hazaáruló, a jobboldal nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!