Bloomberg: Ezrek vettek részt a Pride-on, szembeszállva Orbán Viktor miniszterelnökkel

2021. július 26. 10:21

A cikk szerint az EU végre rájött, hogy van egy antagonistája, amellyel meg kell küzdenie.

2021. július 26. 10:21
null

„Egy gyerekkönyvvel kezdődött és a magyar nép demokráciájának, sőt, Európai Uniós jövőjének próbájává vált” – jellemezte a Bloomberg a nemrégiben elfogadott gyermekvédelmi törvény körül kialakult helyzetet a hétvégén megrendezett Budapest Pride kapcsán megjelent írásában.

A cikk szerint Orbán Viktor melegellenes retorikája már a jövő évi választások központi témája, amely várhatóan a legszorosabb küzdelem lesz az elmúlt évtizedben. „Amikor a hazánkra nehezedő nyomás ilyen nagy, akkor csak az emberek akarata képes megvédeni Magyarországot” – idézte Orbánt a cikk, de hozzátette, hogy a magyar kormányfő azt teszi, ami Donald Tumpnál és a Brexit kampányban is jól működött: az európai populisták vezetőjévé válva, kiaknázza a „liberális elit” és a bevándorlás iránti ellenérzést. A cikk úgy fogalmazott, hogy az EU végre rájött, hogy van egy antagonistája, amellyel meg kell küzdenie: míg Orbán dacol az uniós értékekkel, csak az elmúlt hét évben Magyarország nettó 25 milliárd euró uniós pénzt kapott.

„Egy ország, amelynek autokratikus vezetője van, ellenségek létrehozásával működik.

Gyűlöletet gerjesztenek a kiszolgáltatott helyzetű emberek csoportjai ellen: a zsidók, a romák, a menekültek és az LMBTQ-közösség ellen” 

– idézte többek között Rédai Dorottya, a CEU gender-kutatójának szavait a cikk. Az írásban olvasható Király Nóra, a Fiatal Családokért Egyesület alapítójának véleménye is, aki elmondta, hogy nincs gondja a melegekkel, csak nem akarja, hogy életmódjuk a nyilvánosság elé kerüljön. A Bloomberg szerint Orbán eddig mindig tudta, hogy mikor kell visszakozni, míg az Unió próbálja megtörni az „ugat, de nem harap” viselkedést.

Fotó: Trenka Attila

Összesen 190 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2021. július 26. 20:05
Nocsak, nem százezrek?
Highlander07
2021. július 26. 16:51
Nem menekültek (még a szótól is idegbajt kapok), te idióta cikkíró, hanem KONTINENSFOGLALÓ MIGRÁNSHORDA!!!!!!!!!!!!!!!! Gyűlöletet kelteni a zsidók meg a cigányok ellen??? Sajnos, megteszik ők maguk! A többi normális zsidó meg cigány ennek issza a levét...
ykzsmed
2021. július 26. 14:37
Orbán is not campaigning against anti-gay but against anti-pedophiles because the EU has not read the anti-pedophile law and classifies it as anti-gay as false news, even though there is not a word about heat in the law! Parents nincxs to whisper because their right (according to the law and the EU statute too!) Is to sexually educate their child, or determine how to do it, and not any civic organization or person. In fact, the whole article is a deliberate misrepresentation describing huge fake news!
KannibálTatárÚr
2021. július 26. 14:13
Asziszem itt az ideje alaposan szétütni a buzik között. Hogy tanuljanak belőle.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!