Áder János hivatalosan is felmentette a thaiföldi nagykövetet

2021. július 08. 08:05

A határozat a szerdai Magyar Közlönyben jelent meg.

2021. július 08. 08:05
null

„Az Alaptörvény 9. cikk (4) bekezdés b) pontja alapján – a külgazdasági és külügyminiszter előterjesztésére – Bus Szilveszter rendkívüli és meghatalmazott nagykövetet felmentem Magyarország bangkoki nagykövetségének a vezetésére, valamint Magyarországnak a Laoszi Népi Demokratikus Köztársaságban és a Mianmari Szövetségi Köztársaságban való képviseletére kapott megbízása alól” – áll a Magyar Közlönyben. 

Még május végén ellenzéki politikusok vártak választ Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztertől arra, miért rendelték azonnali hatállyal haza Magyarország bangkoki nagykövetét, akinek ekkor még nem járt le a megbízatási ideje. A baloldali sajtó cikkei szerint nagy volt a sietség, hiszen június elején a külügyi bizottság már az új bangkoki nagykövet meghallgatását végezte.

A külügyminisztérium ekkor azt közölte: Bus Szilvesztert tisztségéhez méltatlan viselkedés miatt rendelték haza, bangkoki külszolgálata 2021. április 30-án lezárult, és már nincs a tárca állományában.

Fotó: MTI Fotó: Máthé Zoltán

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
files32
2021. július 08. 10:40
Csak nem még egy pedo-eresztény az udvarban?
MayorAnna
2021. július 08. 10:29
Föltehetőleg, nagykövet úr, ha társaságban szóba került a pedofília, mint üldözendő aberráció: helyeslően, egyetértően bólogatott, talán még volt valami innovatív ötlete is, a még hatékonyabb üldözést illetően... Karácsony az ilyen képződményt hypocrite-nak mongya...
matykox
2021. július 08. 10:09
Szóval elküldték a Búst a búsba. Na és? Hivatalnoksors.
kunfia
2021. július 08. 09:29
"A választások előtt Orbán Viktor kiadta a jelszót: nem akarunk újabb Borkai ügyet! Bus Szilveszter a hatalom szerencséjére Bangkokban lépte túl az erkölcsi határokat, így nem lett belőle botrány Magyarországon. A képmutatás tehát folytatódhat, és az Információs hivatal egyik fő feladata épp az, hogy minden erkölcs botrányt megakadályozzon a magyar kolóniákon külföldön. Vagy, ha ez nem megy, akkor legalább sűrű ködfüggöny mögé rejtse azt, ahogy Szájer József esetében csaknem harminc évig sikerült." Álkeresztény erkölccsőszök pártja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!