Jogszerű az SZFE modellváltása

2021. június 12. 15:47

Az Alkotmánybíróság elutasította az alapítványi modellváltásról rendelkező törvény alkotmányellenességének kimondásáról szóló beadványokat.

2021. június 12. 15:47
null

Az SZFE és fenntartója, a Színház- és Filmművészetért Alapítvány működésének jogi alapjai az alkotmánybírósági döntés értelmében jogszerűek és alkotmányosak, pontosan úgy, ahogyan ezt az alapítvány és az egyetem vezetői mindig is állították – olvasható az szfe.hu-n. 

Mint írják: „a hazai filmes és színházi képzés minőségének növelését célzó,

az alapítványi formát bevezető törvény alkotmányosságának kimondása megerősíti és igazolja az egyetem és fenntartó alapítványa eddigi munkáját”.

A közlemény végén leszögezik: céljaik változatlanok. „A magyar és egyetemes színház- és filmművészet legszebb hagyományaira építő, modern, sokszínű és magas szakmai színvonalú egyetem kialakítása.”

 

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NTLLK
2021. június 13. 09:58
Akkor talán a felbújtók most....?
Isten jobb keze
2021. június 13. 07:35
Alkotmánybiróság?? Xdxd tele van fidesz hű pártkatonákkal!
csurcsányi
2021. június 12. 17:44
Az utobbi tíz évben ,hány olyan színész került ki ,akiből akár egy közép szintű sorozat színész lesz valamikor az életében !
Harangláb
2021. június 12. 17:27
Végre!!! De azz mekkora f@szság volt, amikor valamelyik bíróság kimondta, hogy.nem jogellenes a sztrájkuk, holott olyan követeléseik voltak, amik nyilvánvalóan nem munkavállalói követelések...:)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!