Fidesz: Niedermüller Péter másodszor is utcára akarja rakni a Molnár Antal Zeneiskolát

2021. június 25. 11:57

Bajkai István szerint Erzsébetváros vezetésének „valószínűleg szándékában sem állhatott odaadni az iskolát a gyermekeknek”.

2021. június 25. 11:57

Niedermüller Péter és a baloldal másodszor is utcára akarja rakni az erzsébetvárosi Molnár Antal Zeneiskolát – írta a Fidesz VII. kerületi szervezete nevében Bajkai István országgyűlési képviselő.

Az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében a kormánypárti politikus azt írta, megdöbbenve értesültek a hírről, hogy a baloldali városvezetés másodszor is utcára próbálja tenni a Molnár Antal Zeneiskolát. „Úgy látszik, az erzsébetvárosi baloldal semmit sem tanult a télen történtekből, és ahelyett, hogy megoldaná a zeneiskola problémáját és végre birtokba adná számára a Damjanich utca 4. szám alatti épületet, újabb és újabb problémákat gördít a gyerekek beköltözése elé” – írta a politikus. Hozzátette: majdnem két évvel azután, hogy a baloldal átvette az önkormányzat vezetését, „még mindig nem képes arra, hogy az erzsébetvárosi gyerekeket elhelyezze abba az épületbe, amelyet még az előző, fideszes városvezetés újított fel a Molnár Antal Zeneiskola számára”. Ehelyett újabb hazugságokra és mondvacsinált indokokra hivatkozva, ismét meg akarja tagadni a zeneiskola diákjaitól, hogy ott kezdjék meg az új tanévet – jegyezte meg.

a pályázattal csupán annyi céljuk volt, hogy egy újabbat rúghassanak az iskola diákjaiba, tanáraiba és a szülőkbe, mert azok keresztül húzták a számításaikat és nem sikerült odaadni az épületet a saját haveri körüknek”. „Jól látható, hogy a baloldalnak csak akkor számít az oktatás, amikor a saját barátaik iskolájáról, vagy intézményéről van szó, minden egyéb esetben örömmel gázolnak át bárkin és bármin” – írta.

Tudatta azt is, felszólítják Erzsébetváros polgármesterét, hogy „azonnal fejezze be az épület átjátszását az újabb baloldali baráti köreiknek és végre rendezze a Molnár Antal Zeneiskola ügyét, adja oda az iskolát azoknak a gyerekeknek, akiknek az előző városvezetés felújította”. Felszólítják a polgármestert arra is, hogy „fejezze be végre azt az oktatás- és kultúraellenes politikáját, amelyet az elmúlt másfél évben folytatott és végre kezdjen el az erzsébetvárosi gyermekek és szülők érdekében dolgozni”.

(MTI)

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
manitowoc
2021. június 25. 22:26
A derék Bajkai ööögyesen "nem fejtette ki a valóság minden szeletét": Van ugye, ez a "Belső-Pesti Tankerületi Központ", amely számos intézményt működtet az V., VI., VII., VIII. és a IX. kerületben: https://kk.gov.hu/intezmenyeink-bep Az egyik intézménye a Molnár Antal Zeneiskola A Belső-Pesti Tankerületi Központ indult az Erzsébetváros, Damjanich utca 4. szám alatti épület bérleti jogára kiírt pályázaton. Megnyerte a pályázatot, amelyben kötelezettséget vállalt, hogy az épületben (a saját irodái mellett) helyet ad a Molnár Antal Zeneiskolának. Erzsébetváros önkormányzata a - a Belső-Pesti Tankerületi Központ korábbi, TÖBB TÍZMILLIÓ forintos TARTOZÁSÁRA RÉSZLETFIZETÉSI KEDVEZMÉNYT engedélyezett, - a Belső-Pesti Tankerületi Központ kérésének megfelelően a SZERZŐDÉSKÖTÉS HATÁRIDEJÉT TÖBBSZÖR IS MÓDOSÍTOTTA. A Belső-Pesti Tankerületi Központ MINDEZEK ELLENÉRE NEM ÍRTA ALÁ A PÁLYÁZATUKBAN VÁLLALT FELTÉTELEKKEL A SZERZŐDÉST. A Belső-Pesti Tankerületi Központ a június 17-én kelt levelében arról tájékoztatta az Önkormányzatot, hogy A PÁLYÁZATÁBAN VÁLLALT KÖTELEZETTSÉG ELLENÉRE NEM KÍVÁN BÉRLETI DÍJAT FIZETNI. (indoklásként egy olyan törvényre hivatkozott, amely rá, illetve az ingatlanra nem vonatkozik.) Ami a bérleti díj kérdését illeti: egy másik cikkben a zeneiskola igazgatója megemlíti a Budapest-Fasori Református Kollégium Julianna Általános Iskoláját (Rottenbiller u. 44-45.), amely épületének dísztermét jelenleg a zeneiskola használja. Na, ez azért érdekes, mert abban az épületben korábban a Janikovszky Éva Általános Iskola és Gimnázium működött, egészen 2011-ig, amikor az akkor fideszes önkormányzat jogutód nélkül megszüntette. 2013-ban aztán azt AZ ÖNKORMÁNYZATI ÉPÜLETET kapta meg a 20 évre a Budapest-Fasori Református Kollégium Julianna Általános Iskolája (most tessék figyelni!) csökkentett BÉRLETI DÍJJAL - a fideszes önkormányzattól. Tehát amikor a kerület még fideszes vezetés alatt állt, akkor (ugye, Bajkai?) nem volt probléma, hogy egy önkormányzati épületben működő iskola fenntartójának bérleti díjat kell fizetnie.
AROON
2021. június 25. 15:14
Fizessenek érte? Te miért is fizetsz? Nincs semmi ingyen? Én tudom, s te tudod?
Tibesz26
2021. június 25. 14:12
mi meg akkor kirakjuk nidermüller péltert és bandáját az utcára aki az iskolát támadja az oktatást támadja az islkola nagyon fontos és az oktatás is nagyon fontos
AROON
2021. június 25. 13:27
Nudli, egy tahó bunkó hazaáruló csicska. Nem várok tőle semmi jót.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!