Áder János aláírta a pedofilellenes törvényt

2021. június 23. 18:47

A köztársasági elnök elrendelte a pedofilellenes törvény kihirdetését.

2021. június 23. 18:47

Amint arról korábban beszámoltunk, közleményt adott ki a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) sajtóigazgatósága a pedofil bűnelkövetőkkel szembeni szigorúbb fellépésről, valamint a gyermekek védelme érdekében egyes törvények módosításáról szóló törvény aláírásáról.

A közleményből kiderül, hogy az Országgyűlés 2021. június 15-én 157 igen szavazattal, 1 nem ellenében elfogadta a pedofil bűnelkövetőkkel szembeni szigorúbb fellépésről, valamint a gyermekek védelme érdekében egyes törvények módosításáról szóló törvényt.

A törvény két tárgykört szabályoz. Az első: a gyermekek sérelmére elkövetett szexuális cselekmények súlyosabb büntetése. A második: a kiskorúak – a 18 év alattiak – megóvása a pornográf, a szexualitást öncélúan ábrázoló, a homoszexualitást és a nem megváltoztatását népszerűsítő tartalmaktól – teszik hozzá.

A közlemény szerint a sajtóban megjelent állításokkal szemben a törvény a 18 év felettiek vonatkozásában semmilyen korlátozó rendelkezést nem tartalmaz.

Arról, hogy ki kivel és hogyan él, hogy kinek milyen a nemi identitása, és hogy valaki felnőttként miként változtatja meg születési nemét, a törvény semmiféle rendelkezést nem tartalmaz.

Kiemelik: Magyarország Alaptörvénye rögzíti a magán- és családi élet tiszteletben tartásának jogát (VI. cikk). Az elfogadott törvény rendelkezései ezt nem sértik.

A közlemény teljes szövege itt olvasható.

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tatulus
2021. június 24. 17:25
Prolikám! Te meg törülgesd a szádat, ha beszoptál a barátodnak és ne itt próbálj magyarázni, meg okítani! Ha már Romániából idepofázol, buzi és migráns simogatóként, legalább viselkedj, még ha anyád, apád cigó is volt. Nem az ottani kocsmában iszod a lőrét, itt magyarok vannak, ha nem teszik, húzzál a picsába, akarom mondani a 444-re, vagy 24-re, tökmindegy, csak ne itt rontsd a levegőt a szarszaggal, amit árasztasz magadból!
bagira
2021. június 23. 22:35
Helyes.
Ferer
2021. június 23. 21:50
Nem vártam mást
Bokros Birka
2021. június 23. 20:44
Nagyon helyes a köcsög propagandának semmi helye az oktatásban. Minden ember magánügye a szexuális élete, intézze a négy fal között, más nem kíváncsi rá. Főleg nem a gyermekeink!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!