Benyújtották az Országgyűlésnek a jövő évi költségvetést

2021. május 04. 13:54

A 2022-es költségvetés Magyarország újraindításának költségvetése lesz – mondta Varga Mihály.

2021. május 04. 13:54
null

Nagyobb összeg jut a családok támogatására, otthonteremtésre, emellett megjelenik a 25 év alattiak szja-mentessége. A nyugellátásokra 255 milliárddal jut több, valamint 160 milliárd forint rendelkezésre áll a 13. havi nyugdíj újabb elemének visszaállítására. Az egészségügyi béremelés 460 milliárdos forint tétel lesz – számolt be a Magyar Nemzet. 

A járvány miatt a 2022-es költségvetés tervezetének leghangsúlyosabb eleme a gazdaság újraindítása,

mindemellett megőrzi a kormány eddigi értékeit, így a családok védelmének, a gyermeket nevelők támogatásának az idősek megbecsülésének is kiemelt szerep jut benne – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter annak alkalmából, hogy a 2022-es költségvetési törvényjavaslatot átnyújtotta Latorcai Jánosnak, az Országgyűlés alelnökének Budapesten, a parlamentben, kedden.

Kiemelte: a 2022-es költségvetési törvényjavaslatban a kormány dinamikus, 5,2 százalékos gazdasági növekedéssel számol, GDP-arányosan 5,9 százalékos hiánycél és 79,3 százalékos államadósság mellett. 

A munkanélküliségi ráta Varga Mihály szerint vélhetően visszaáll a járvány előtti igen alacsony szintre,

ezért hét százalék fölötti átlagos béremelkedési ütemmel is számolnak.

A javaslat hat célnak felel meg, ezek: a gazdaság újraindítása, a családok támogatása, a 13. havi nyugdíj visszaépítése, a 25 év alatti fiatalok adómentessége, a munkáltatói adóterhek további csökkentése és a munkahelyteremtéshez, illetve a beruházások támogatásához szükséges források biztosítása – mondta a pénzügyminiszter.

(MTI, Magyar Nemzet) 

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2021. május 07. 15:57
És a 2021-es pótköltségvetés? Abban mi van?
Pelso j.
2021. május 04. 16:22
A szemfényvesztés költségvetése.
szandi-mandi
2021. május 04. 16:12
Ennyi balos pénzügypolitikai fenomén. Szakmai szintű hozzászólások. :) A többi témában is ennyi szakértelmetek? Szerintem lejáratjátok magatokat, amikor ennyire, de ennyire látszik a költségvetéshez való hozzáértés hiánya, persze a demagóg hozzászólás. De Ti tudjátok.
Isten jobb keze
2021. május 04. 15:51
Rendkívül jó a vicc! Tessék mondani, és miből fogják mindezt finanszírozni? Újabb hitelből, vagy a meglévő kurva magas hiány meg fejelésével?? De ne tessenek elfeledkezni kérem a határon kivüliekről sem nyugodtan emeljék meg a kintiek támogatását a jelenlegi évi 100 milliárdról min 200-ra, hisz jön a választás! A szavazó autómata gépeknek kell az üzem anyag, az eddigi nafta már nem elég!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!