A TEK vitte el újra bilincsben Tasnádi Pétert

2021. május 28. 19:38

Csoportosan elkövetett önbíráskodással gyanúsították meg a csütörtökön elfogott Tasnádi Pétert és két társát – írta meg a Magyar Nemzet.

2021. május 28. 19:38
null

A Terrorelhárítási Központ egyik felszámoló egysége elfogta tegnap Budapesten Tasnádi Pétert, akit Szolnokra, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságra vittek, ahol gyanúsítottként hallgatták ki csoportosan elkövetett önbíráskodás megalapozott gyanúja miatt, majd őrizetbe vették. Hétvégén várhatóan vizsgáló bíró elé viszik, aki dönthet a letartóztatásáról – adta hírül a Magyar Nemzet. Tansnádi Péter legutóbb 2016-ban került szabadlábra legutóbbi büntetését letöltve. 

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói gyanúsítottként hallgatták ki a feltételezett elkövetőket.

A police.hu tájékoztatása szerint „egy jászsági településen élő házaspár között a 2021. januári válásukat követően vagyonjogi vita alakult ki.  A nézeteltérést a volt férj úgy kívánta rendezni, hogy egy budapesti személlyel felvette a kapcsolatot, aki több társával és a volt házastárssal együtt a sértett lakcímére ment. Ezt követően rábírták a sértettet arra, hogy a volt férj kizárólagos használatában lévő egyik helyiségéért cserébe havonta készpénzt fizessen.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói – a Terrorelhárítási Központ és a Készenléti Rendőrség munkatársainak közreműködésével – budapesti helyszíneken elfogták, előállították és csoportosan elkövetett önbíráskodás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki három személyt. A nyomozó hatóság két terhelt esetében az őrizetbe vételről határozott, akik vonatkozásában előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.”

Tasnádi Péter 1991-ben költözött haza külföldről. A PestiSrácok összeállítása szerint nevét hamar Magyarország egyik szervezett bűnözői csoportosulásának, az úgynevezett váci heteknek a tagja lett. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság 1992-ben kezdett el nyomozni a maffiaszervezet ellen. A Pesti Srácok szerint ekkor letartóztatták ugyan az azóta már meggyilkolt Prisztás József és Döcher György, valamint L. Pétert, Haris Sándort, Cs. Attilát és Sz. Lajost, de végül csak Tasnádit tudták elítélni, így két év, három évre felfüggesztett börtönbüntetést kapott „zsarolás, önbíráskodás, személyi szabadság megsértése és lőfegyverrel való visszaélés miatt.”

1999 szeptemberében kapták el másodszor, ekkor már adócsalás, bűnszervezet létrehozása és működtetése is a vádak közt szerepelt. Ez volt az első maffiaper Magyarországon, de végül csupán négy és fél éves börtönbüntetést kapott, amit „983 nap a Fidesz börtönében” című könyvében úgy állított be, hogy politikai okokból került a vádlottak padjára, és azzal vádolta Pintér Sándor belügyminisztert, hogy egy üzleti konfliktusuk miatt állt rajta bosszút. A politikai kapcsolatok ellenére azonban 2006-ban már azzal is megvádolták, hogy – a börtönből megszervezve – akarta megöletni volt feleségét és annak élettársát.

nevét hamar Magyarország egyik szervezett bűnözői csoportosulásának, az úgynevezett váci heteknek a tagja lett. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság 1992-ben kezdett el nyomozni a maffiaszervezet ellen. A Pesti Srácok szerint ekkor letartóztatták ugyan az azóta már meggyilkolt Prisztás József és Döcher György, valamint L. Pétert, Haris Sándort, Cs. Attilát és Sz. Lajost, de végül csak Tasnádit tudták elítélni, így két év, három évre felfüggesztett börtönbüntetést kapott 1999 szeptemberében kapták el másodszor, ekkor már adócsalás, bűnszervezet létrehozása és működtetése is a vádak közt szerepelt. Ez volt az első maffiaper Magyarországon, de végül csupán négy és fél éves börtönbüntetést kapott, amit „983 nap a Fidesz börtönében” című könyvében úgy állított be, hogy politikai okokból került a vádlottak padjára, és azzal vádolta Pintér Sándor belügyminisztert, hogy egy üzleti konfliktusuk miatt állt rajta bosszút. A politikai kapcsolatok ellenére azonban 2006-ban már azzal is megvádolták, hogy – a börtönből megszervezve – akarta megöletni volt feleségét és annak élettársát.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tidal_wave
2021. június 04. 11:11
"Ha bizonyos kiválasztott néphez tartozik az illető, akkor a miskolci Dolce Vita luxusétteremből kell számára étket szállítani, mert ott kóser módon tudnak főzni, és neki még ahhoz is joga van... nehogy már! Egy bűnözőnek joga van... majd ha megbűnhődik, akkor megint lesz joga, de addig ne legyen már joga, hogy neki kóser kaját kell hozni egy olyan étteremből, ahova az átlag miskolci be sem mer térni, mert olyan az árszínvonal." /Jakab Péter/
zakar zoltán béla
2021. május 29. 09:57
már 40 éve börtönben a helye
civis72
2021. május 28. 22:27
retró szocibűnöző
JMoflicheque
2021. május 28. 22:04
Petyka, te ökör. Azt hitted, hogy a maffia vagyona a te tulajdonod?? Majd most rádöbbensz! Úgy pattansz vissza a sittre, mint a flippergolyó!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!