Szerdán megkezdődik a jövő évi költségvetés tárgyalása

2021. május 19. 07:07

A vita péntekig tart.

2021. május 19. 07:07
null

Az Országgyűlés szerdán megkezdi a 2022-es költségvetésről szóló kormányzati javaslat tárgyalását, a vita péntekig, összesen harminc órás időkeretben zajlik. A parlament aktuális ülésének harmadik napja reggel 8 órakor kezdődik. A jövő évi büdzsé általános vitája a pénzügyminiszter 40 perces nyitóbeszédével kezdődik, amelyet az Állami Számvevőszék (ÁSZ) és a Költségvetési Tanács (KT) elnökének 30-30 perces felszólalása követ. A frakciók vezérszónokai szintén 30-30 perces beszédeket tarthatnak, amelyek után a képviselők összesen legfeljebb hét és fél órában szólalhatnak fel.    

Családok védelme, gyermeket nevelők támogatása, idősek megbecsülése

Csütörtökön 13 órás, míg pénteken további 6 órás időkeret áll rendelkezésre a jövő évi költségvetés általános vitájában. A pénzügyminiszter korábban hangsúlyozta, hogy a koronavírus-járvány miatt

a gazdaság újraindítása a 2022-es büdzsé leghangsúlyosabb eleme,

ugyanakkor a jövő évi költségvetés is megőrzi a kormány eddigi értékeit: a családok védelmét, a gyermeket nevelők támogatását és az idősek megbecsülését. Varga Mihály közölte, a kormány 2022-ben dinamikus, 5,2 százalékos gazdasági növekedéssel számol, GDP-arányosan 5,9 százalékos hiánycél és 79,3 százalékos államadósság mellett.

(MTI)

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2021. május 19. 12:50
Az előbb hagyta abba a beszédét Szabó Tímea az 1 perc, amit láttam belőle arról szólt, hogy a kormány lop, Mészáros Lőrinc, és lebontunk mindent, visszaveszünk mindent. Épületes és tartalmas programbeszéd volt az 1%-os párt társelnökétől. Ennyit is érnek.
OberEnnsinnen
2021. május 19. 09:17
A kormány, parlament szorgalmasan rúgdossa az öngólokat. Kiváló kormányzati teljesítmény, sőt: példamutató, mellette ORDÍTÓAN BUTA HIBÁK... Karácsonyék hatalomba lépésekor írtuk: FIGYELJENEK RÁ, KARÁCSONY FILLÉRRE PONTOSAN, UGYANANNYI KÖLTSÉGVETÉS FÖLÖTT RENDELKEZZEN, MINT ELŐDJE, TARLÓS! Ha ezt betartja a kormány, ma nem lenne tele az ország: A KORMÁNY KIVÉREZTETI BUDAPESTET, A NAGYVÁROSOKAT. Csak ez az egy mondat plusz 10-15% szavazatot biztosít a bal-lib oldalnak. Az, hogy Puskás Aréna 70 ezer néző, utcai gyülekezés NULLA, TILOS, ez további szavazatot ad a bal-lib kezébe. És ez ennyi, Mr. Rogan a Miniszterelnöki Hivatalban, valószínű, megveregeti a vállát, milyen okos fiú ő. Ha okos lenne, már ma hozzálátna Budapest illemhelyeinek, WC-inek telepítéséhez, állami költségen, de ha lehet, Budapesttel egyeztetve... És a minimálbér szociális hozzájárulásának adó-visszatérítéséére. Mára ennyi elég is.
teklapavle
2021. május 19. 08:15
Idén hány tendert nyer Tiborcz Úr és Mészáros Úr?
monuskaroly
2021. május 19. 07:49
Egyszerűbben fogalmazva, az ellenzéki, tök sötét, rohadékok, meghallgatják (érteni úgysem értik). Pár részletbe azért belekötnek, lesznek akik szerint szar az egész úgy ahogy van, úgy tesznek mintha bármi közük is lenne hozzá, bármit is felfognának belőle. De nincs közük hozzá, már 11 éve nincs, szerencsére és még sokáig ne is legyen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!