A nemzetközi sajtó készpénznek veszi, hogy Karácsony lesz Orbán kihívója 2022-ben

2021. május 17. 12:25

A külföldi lapok szerint is lefutottnak tűnik az előválasztás.

2021. május 17. 12:25
null

Több külföldi sajtótermék is beszámolt Karácsony Gergely hétvégi bejelentéséről. A Washington Post „Liberális főpolgármester mérkőzne meg a magyar miniszterelnökkel” című cikkében emlékezik meg arról, hogy Karácsony a „99 százalékot” szeretné szolgálni. Ezt a szlogent használta az Occupy Wall Street nevű antikapitalista mozgalom is – emlékeztet a lap.

A Bloomberg cikke szintén azt sugallja, hogy Orbán kihívója egyértelműen Karácsony lesz: a lap csak azután említi meg az előválasztást, hogy arról ír: a főpolgármester 2010 óta a „legnagyobb kihívást jelentheti” Orbán Viktor számára.

„Legismertebb”

Az angol nyelvű sajtó mellett a német médiumok látóterét sem kerülte el Karácsony bejelentése. A Frankfurter Allgemeine Zeitung is emlékeztet, hogy noha a 2022-es választás előtt az ellenzék előválasztást fog tartani, ám a lap többször is egyértelműen Karácsony Gergely jelöltsége mellett foglal állást: a FAZ szerint Karácsony Gergely „főpolgármesterként rendkívül népszerű”, valamint „az ország legtekintélyesebb ellenzéki politikusa”.

A FAZ-zal egyetértésben a Kurier véleménycikke is arról ír: a hat baloldali párt jelöltje közül a „kicsi” Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjének a legjobbak az esélyei Orbán Viktor ellen. A cikk szerint Karácsony a „legismertebb, köztiszteletben álló ellenzéki politikus”.

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szorgos Lajhár
2021. május 17. 21:02
A Bloomberg a szokásos külföldi sajtócikkek hagyományát folytatja, míg a WP írásában a 99% baloldali populistának nyilvánítása (Occupy Wall Street) a legérdekesebb. Mindkettőben fej -fej mellett áll a Fidesz és a moslék - a kv- kutatások szerint. Érdekes módon egyik orgánum sem tér ki arra, milyen módon képzeli el KG a megosztottság felszámolását.
Szorgos Lajhár
2021. május 17. 20:52
A Kurier szociáldemokratának és népszerűnek teszi meg KG-t, a cikk az ellenzék mantrájának sokadik felböfögése. A FAZ rövid tudósítása magyarról fordítás, ráadásul a Nyírtass helyhatározós alakját meghagyták benne, így a mit sem sejtő német olvasó úgy gondolja, Nyírtasson az a magyar falu, ahonnan a jövő reménysége származik. Ja és az ellenzéki koalíció a kv-kutatások szerint vezet a Fidesz előtt.
Sulammit
2021. május 17. 20:30
Milyen "szakpolitikai" lap ez? Ekkora marhaságot írni! A Bloomberg cikke arról ír: a főpolgármester 2010 óta a „legnagyobb kihívást jelentheti” Orbán Viktor számára. A töketlen Karácsony? :)))))))))))))
wasserwoman
2021. május 17. 20:00
készpénznek veszik, mert a hitelkártyáján egyre kevesebb van
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!