Maruzsa üzent a fiataloknak: No vakcina, no party!

2021. május 07. 12:34

A köznevelésért felelős államtitkár az operatív törzs pénteki tájékoztatóján üzent a 16-18 éves diákoknak.

2021. május 07. 12:34
null

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár az operatív törzs pénteki tájékoztatóján azt üzente a 16-18 éves diákoknak: „Ne feledjétek: no vakcina, no party!”, majd hozzátette, hogy ezt a korosztályt egyébként Pfizer vakcinával fogják immunizálni. 

Az államtitkár arra is emlékeztetett, hogy péntek éjfélig várják a 16-18 évesek regisztrációját a vakcinainfo.gov.hu-n.

Elmondta még, hogy május 25. után lehet pótolni a ballagásokat, és hogy csak egynapos osztálykirándulásokat lehet tartani, az ottalvásra nincs lehetőség. 

Rendben mennek az érettségik

„Rendben folynak az érettségi vizsgák az egész országban” – jelentette ki az államtitkár. Maruzsa megjegyezte, hogy a járványügyi veszélyhelyzetre tekintettel a vizsgákat – néhány kivételtől eltekintve – írásban szervezik, május 3. és 25. között

A nem teljes körű felmérés szerint a részvétel szinte százszázalékos a vizsgákon, pontos adatok akkor lesznek, ha az intézmények a javítást követően az adatbázisban rögzítik az eredményeket – jelezte.    

Az államtitkár szólt arról is, hogy hétfőtől az általános iskolák felső tagozatos diákjai és a középiskolások is visszatérnek a jelenléti oktatáshoz, az egyetemeken és főiskolákon a rektor dönt a vizsgák rendjéről és arról, hogyan folytatódjon a gyakorlati képzés.

(MTI)

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Összesen 156 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
realista
2021. május 08. 17:10
"No vakcina, no party!", no Maruzsa!
Belakiss
2021. május 07. 21:58
Maruzsa. Mindent visz.
I.E.D.
2021. május 07. 17:12
No party, jövőre no szavazat, kopasz geci.
hopika
2021. május 07. 17:02
micsoda szlogen. igazi fasz
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!