Elkészült a védettségi igazolvány telefonos applikációja

2021. május 11. 18:57

Napokon belül letölthető lesz az applikáció, amely a külföldi utazásoknál is komoly haszonnal járhat.

2021. május 11. 18:57
null

Elkészült a védettségi igazolvány applikációja, amely napokon belül letölthető lesz az alkalmazásboltokból okostelefonra, tabletekre – értesült a Magyar Hírlap. A postai úton küldött kártyákhoz képest több információt láthatunk majd az applikációban való regisztrációt követően.

Az alkalmazásban:

  • látható lesz, hogy az alkalmazás használója mikor kapta meg a vakcinákat. 
  • Az első és második oltás időpontját is rögzítik – ez fontos lehet bizonyos országoknál, ahol a beutazás feltétele a teljes védettség, amely a legtöbb oltóanyag esetében két dózis után számítható. 
  • A második oltás után az applikációban frissülni fognak az adatok.
  • Az applikáció a kapott vakcina típusát is mutatni fogja.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László 

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. május 14. 19:13
Rossz hírem van, nem készült el. Van valami amit le lehet tölteni, de nem készült el.
Bortom100
2021. május 13. 09:04
Ha ez is úgy működik mint a kormányzati oldal ami regisztrációhoz kötött és regisztrálni csak a hivatalokban lehet, akkor ez sem ér semmit. Aki pedig nem regisztrált annak csak a személyes ügyíntézés marad kb. 3-4 óra sorban állás űrlap kitöltés és várakozás az ügyintézésre. Az EESZT oldal is úgy működik , hogy regisztrációhoz kötött de regisztrálni nem lehet.
winniethepooh
2021. május 12. 10:02
Nem kellene itt kártyával meg applikációval szarakodni. Oltással egyidejűleg tetováljanak a delikvens homlokára egy jelet, vagy számot - pl. 666 -, vagy nyomjanak bele chipet. Úgy is ez a végső cél.
geyza1947
2021. május 12. 08:00
Először is: a magyar védettségi igazolvány egy kalap szart ér. Mivel a jelen állás szerint az EU-s nyugati országok nem fogják elfogadni azokat a keleti vakcinás oltásokat akik nem hajlandóak bevizsgáltatni a vakcináikat ! Mert ugye Orbán kapkodott össze-vissza, ugrált mindenféle bizonytalan vakcinák után, mondván az intenzivtől minden vakcina jobb. Ami már azért sem igaz, mivel a labor országban nem oltottak ilyenekkel és a mortalitás a legrosszab időkben sem volt napi 30-nál /eközben Magyarországon 300 fölött világelsőként/ több, ami egy dolgot bizonyít, nem kell kapkodni, akkor is lehet jól kezelni a járványt meg lehet kapkodni és szarul kezelni a járványt ! Orbán, hogy visszavágjon az EU-nak - érthetetlenül - kijelentette, hogy csakis a magyar védettségi igazolvánnyal lehet szűllodába vagy étterembe stb. menni, vagyis kizárta a külföldi túristákat, amivel valójában a saját ágazataival baszott ki , nem kicsit ! Na és még egy apróság mind az igazolvány, mind az applikáció ügyében, ezek mindaddig jogtalanul vannak kiadva, mig az illető meg nem kapja a második vakcinát és el nem telik attól számítva kettő hét. Közönséges okirat hamisitás ami a foci meccsek miatt lett alkalmazva ! Na ennyit az Orbán-féle járvány kezelés egy részéröl.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!