Szinetár Miklós lesz a Musical Neked Klub vendége

2021. március 09. 07:40

Harmadik beszélgetéséhez érkezik szerdán a Musical Neked Klub.

2021. március 09. 07:40
null

A MusicalNeked Produkció beszélgetéséhez az előzetesen regisztrált nézők

szerdán este 20 órától csatlakozhatnak a zoom találkozó linkjével.

A beszélgetés végén a nézők kérdéseket tehetnek fel a résztvevőknek – olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében. Mint írják, Szente Vajk és vendége, Szinetár Miklós Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas rendező a musical műfaji kérdéseire helyezik a hangsúlyt, amelyeket az első klub alkalmával csak részben érintettek a résztvevők. Többek között szó lesz arról, hogy hogyan tekintsünk a műfaj mai megjelenési formáira, miben tekinthetjük a musical elődjének a daljátékot vagy az operettet? Milyen újításokat hozott a musicaldarabok életébe a könnyűzene vagy a dzsesszoperett?

Szinetár Miklós a zenés színdarabok széles skáláján olyan ikonikus műveket rendezett,

mint Brecht Koldusopera című darabja, Kálmán Imre Csárdáskirálynő című operettje, Mozart A varázsfuvola vagy Erkel Ferenc Bánk bán című műve, de a sort hosszasan lehetne folytatni az olyan klasszikus musical alkotásokig, mint A nyomorultak című darab – olvasható a közleményben.

(MTI)

Címlapkép: Szinetár Miklós egy darabja. MTI Fotó: Soós Lajos

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gullwing
2021. március 09. 09:14
Jó elvtárs a szinetárelvtárs.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!