Gyöngyösi a média helyzetéről: A kormány a Rákosi-rendszer szalámitaktikáját alkalmazza

2021. március 12. 08:47

Az európai parlamenti képviselő szerint a kormány „lépésről lépésre felszámolja a médiapluralizmust”.

2021. március 12. 08:47
null

Gyöngyösi Márton, a Jobbik EP-képviselője az Alfahírnek adott interjút, melynek fő témája a magyar szólás- és sajtószabadság helyzete, valamint egy európai közmédia életre hívása volt.

A szerdai európai parlamenti vitával, és a magyar sajtószabadsággal kapcsolatban így nyilatkozott a képviselő: „...döntő többségében Magyarországról volt szó, mégpedig azért, mert az EP-képviselők többsége is úgy értékeli, hogy az elmúlt 10 évben nálunk romlott a legtöbbet a sajtó- és a szólásszabadság, valamint a médiapluralizmus helyzete. Más országokkal ellentétben Magyarországon a kormány a kommunista Rákosi-rendszer szalámitaktikáját alkalmazza, azaz szinte lépésről lépésre felszámolja a médiapluralizmust”

A Jobbik egy közös európai közmédia létrehozását szorgalmazza, amivel kapcsolatban Gyöngyösi megjegyezte: „Ez lenne a legfontosabb kérdés, amivel uniós szinten foglalkozni kellene, hiszen ma az egész EU és annak minden egyes tagállama véres verítékkel küzd a fake news és a hazug narratívák ellen, s jól látszik, hogy itt, Magyarországon ezeket a kormány csúcsra járatja”

Fotó: MTI

 

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ma is bukik a Zorbán...
2021. március 15. 13:12
Áruló gazember.
stAHLSPitz
2021. március 15. 03:28
Egy ilyen szarházi zsidó listázó von vonyo de il el curo gábriss jobb ha befogja a pofáját és kussolva lapít.
Énaszondom
2021. március 14. 11:30
Nem kell ahhoz a kormány! Ha ne adj' Isten győznétek, egy műszak alatt "leszalámizzátok" egymást! Marad a Feri!
rókabácsi
2021. március 12. 18:32
miközben neg te a zsidókat írod össze!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!