Cicero idézettel támadja Orbánt Pálinkás József

2021. március 04. 13:14

Egykori Magyar Tudományos Akadémia elnöki címéhez méltóan támadott a politikus, de nem egykori nézeteihez mérten.

2021. március 04. 13:14
null

Quousque tandem abutere, Orbán Viktor, patientia nostra?” – írja csütörtöki bejegyzésében Pálinkás József, egykori Fideszes politikus. „Quo usque tandem abutere Catilina patientia nostra” szól az eredeti Cicero idézet, fordítása: „Meddig élsz vissza türelmünkkel, Catilina”

Ahogy az idézetből is érződik a Fidesz szavazóinak bőrébe bújt Pálinkás József egy bejegyzés erejéig – mivel feltehetőleg nem az. Nem csak a szavazókat, a párt politikusait sem érti az Új Világ Néppárt elnöke, aki szerint nekik is „kínos lehet már ez”. 

Mindezen megjegyzéseit Szijjártó Péter szavaira reagálva tette.

(A nyitókép illusztráció. Forrás: MTI)

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VeJoLa
2021. március 05. 10:16
Nevéhez illően ókori, latin idézettel uszít az újdondász "Új Világ Néppárt" lánglelkű apostola, - Biden magyar unokabátyja. Ha ezzel nem dönt kormányt, hát semmivel!
formaegy
2021. március 05. 08:47
Így válik gerinctelenné egy ember aki lesüllyed egy alkoholista, szélhámos, lopott diplomás, hazaáruló szintjére, és azért tanult, vált tudóssá, hogy egy szélhámos fenekét nyalva lemenjen kutyába. Megtaláltad a helyed Pálinkás.
anna bolena
2021. március 04. 22:20
Istenem, ez az ember mindent elért az életben, most mégis felcsap pártvezérnek!? Ennek is elment a józan esze.
Volocsájev nem eshet el
2021. március 04. 21:25
Kedves közönségünk, Spiritus Destillatus professzort hallották
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!