András Ferenc: Még nem találkoztam boldog emigránssal

2021. március 21. 12:03

A rendező mesél arról, hogyan büntette meg a kommunista hatalom, mit gondol arról, amikor támadni kezdték, mert elvállalta az új SZFE filmrendező osztályának a vezetését.

2021. március 21. 12:03
null

András Ferenc ősztől a Színház- és Filmművészeti Egyetemen a filmrendezők osztályvezető tanára lesz. A rendező nevéhez olyan nagy sikerű filmek fűződnek, mint például a Veri az ördög a feleségét, Dögkeselyű, A nagy generáció. A berlini fesztivál közönségdíjas rendezőjével, Truffaut és Godard közeli ismerősével, a Kossuth-díjas filmrendezővel az Origó készített interjút.

András Ferenc – a Bereményi Géza, Cseh Tamás vagy éppen Cserhalmi György nevével is jelzett – nagy generációnak az egyik jelképes alkotója. A rendező mesél arról, hogyan és miért büntette meg éveken át a kommunista hatalom, mit gondol arról, amikor idén támadni kezdték, mert elvállalta az új SZFE filmrendező osztályának a vezetését, hogyan változtak meg ezek után az emberi kapcsolatai.

Elmondja azt is, hogy boldog emigránssal még nem találkozott. Amíg ugyanis el nem hagyják az emberek az országot, addig él bennük a vágy, hogy külföldön sokkal jobb lesz, karriert csinálnak, gazdagok, híresek lesznek, de nagyon tehetséges, értékes barátai közül senki sem találta meg igazán a számításait.

 

 

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira
2021. március 22. 02:15
,,Elmondja azt is, hogy boldog emigránssal még nem találkozott,, Brüsszel-soros a betolakodókat euban ígéretekkel nagy összegű segélyezéssel tudják rabul ejteni , amint euba érkeznek vár rájuk láger élet . Keleti blokkot is hasonló kirakat jó léttel csalogatta magához. Valóság egészen más .
amaurote
2021. március 21. 16:41
akkor ezért lehet hogy a magyarok se boldogok mióta ide emigráltak a kárpát medencébe? XD
Amondó
2021. március 21. 16:36
Az őslakosok sem mind boldogok. Viszont a migránsok még lehetnek azok, mert kedvükre berendezkedhetnek, miután eltakarítják a bukott civilizáció romjait.
Jógyerek
2021. március 21. 16:24
hogyhogy nem estek eddig neki a túloldalon, hogy "kontár"?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!