Hibás közbeszerzés miatt ötmillióra büntették a BKV-t

2021. február 10. 12:31

Botrány botrányt követ a főváros háza táján, írja a Fidesz budapesti szervezete.

2021. február 10. 12:31
null

A Fidesz Budapest a Facebook-oldalán közölte: „ezúttal a BKV kapott 5 millió forintos bírságot, a fővárosi vállalat láthatóan képtelen úgy lefolytatni egy közbeszerzési eljárást, hogy az ne hemzsegjen a szabálytalanságoktól.” A Fidesz szerint a BKV „gyűjti a büntetéseket”. Ezt követően a bejegyzésben a közelmúlt botrányaira emlékeztetnek:

„A hírhedt reklámtender miatt 115+5 millió forint büntetés megfizetésére kötelezte a céget a Közbeszerzési Döntőbizottság. Most pedig a multifunkciós tehergépjárművek közbeszerzése kapcsán vétettek olyan hibát, ami újabb 5 millió forintjába került a BKV-nak. És akkor a Tüttő-féle botrányos buszbérlés tenderről, a tévesen árusított reptéri transzferbusz-jegyekről és a reklámtender kapcsán végül elbukott közel egy milliárd forint bevételről ne is beszéljünk...Mennyi felesleges pénze van még a fővárosnak, amit jogszabályellenes tevékenysége kapcsán büntetésként fizet ki? Elfogadhatatlan, hogy a sorozatos szakmai hibáknak továbbra sincs felelőseBudapest ennél tényleg többet érdemel!” – írja a Fidesz fővárosi szervezete.

Kép forrása: Fidesz Budapest Facebook-oldala

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
anaphylaxiás sokk
2021. február 10. 19:00
Gergő! Miért van az, hogy amihez nyúlsz, az szarrá válik?
Búvár Kund
2021. február 10. 17:40
Gondolom erről semmit nem lehet olvasni a libsi lapokban. Egyedül a blikk nevű bulvároldalt szoktam naponta olvasni. Ott nem írnak erről. Bezzeg karigeri nyílt leveléről! Pár hete, Varga Judit csókjáról napokig megjelent egy cikk. De az oltást soron kívül felvevő tanácselnökökről egy szó sem.! Ennyit a baloldali hiteles tájékoztatásról. A jobboldali lapok azért megírják a jobboldali botrányokat is, nem kussolják el őket. A legszomorúbb ebben az, hogy egy átlag járó-kelő blikket olvas és nem Magyar Nemzetet.
westend
2021. február 10. 13:43
Kamugeri most épp nyílt levelet kopizgat a Viktornak, nem ér rá ilyen piti ügyekre, a Lánchíd plusz 5 milliárdja se téma...
Nehidd El
2021. február 10. 13:07
Jó a sok büntetés, Geriék ezzel teszik a legtöbbet a közjóért. Így legalább nem tanácsadókra és kamucégekkel kötött álszerződésekre megy el a pénz, hanem visszakerül az államkasszába.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!