Gyurcsány Ferenc, és ami mögötte van: villámkarrier

2021. február 11. 08:03

A Magyar Nemzet Gyurcsány Ferenc pályáját megrajzoló sorozatának legújabb cikkében a politikus Gyurcsányt mutatja be.

2021. február 11. 08:03
null

Az MSZP vezérkara még sokkos állapotban volt az 1998-as választási vereség miatt, amikor Gyurcsány Ferenc több, nagy visszhangot kiváltó, a Népszabadságban megjelent cikkében kritizálta a pártvezetést, arra vezetve vissza az MSZP válságát, hogy elmaradt a belső átalakulás – kezdi a visszatekintést a Magyar Nemzet. Gyurcsány ekkoriban lépett be a szocialista pártba, ahol aztán villámkarriert futott be, hiszen négy évre rá már a miniszterelnöki bársonyszékben ült.

A szocialisták 2001-ben a pártonkívüli Medgyessy Pétert nevezték meg kormányfőjelöltjüknek. (Medgyessyt Gyurcsány nemcsak anyósa révén ismerte – Apró Piroska egyetemi szerelméről van szó –, hanem az üzleti életből is, hiszen cégeik tandemben nyerték meg 1999-ben a szocialista vezetésű pécsi önkormányzat tanácsadói tenderét.) Medgyessy az MSZP vezetésének belharcaiban korábban nem érintett tanácsadói körrel érkezett meg a Köztársaság téri pártszékházba. Gyurcsány Medgyessy stratégiai tanácsadója lett. A korabeli sajtóértesülések szerint Apró Piroska ajánlotta vejét Medgyessy figyelmébe.

Gyurcsánynak az erkölcsileg kétes politikai marketingguru szerepe mellett ideológusként is komoly hatása volt Medgyessy programjára. Az MSZP 2002-es választási győzelmében nagy szerepe volt az izraeli, de magyar felmenőkkel is rendelkező kampánygurunak, Ron Werbernek, aki abban hozott újat, hogy egy, a Nyugat-Európában és Amerikában már megszokott, de Magyarországon addig ismeretlen negatív kampányt vezényelt le.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2021. február 11. 16:31
Sportminisztersége alatt történt Magyarország legnagyobb dopping botránya, de ettől még miniszterelnököt csinált belőle a nemlétező háttérhatalom.
Vakfolt
2021. február 11. 15:05
"1998-as választási vereség miatt, .. Gyurcsány ekkoriban lépett be a szocialista pártba, ahol aztán villámkarriert futott be, hiszen négy évre rá már a miniszterelnöki bársonyszékben ült." Csak kötekedésképpen: az a négy év jó lesz hatnak is.
írmag
2021. február 11. 12:10
Van másik! Ismerve böszme politikai ujjgyakorlatait, meg a nagymamamentes Piroska ifjonti szerelmi éhségétől fokozott ismeretségi körét, az egész hinta-palinta előre megszervezett miniszterelnöki váltás véletlensége nulla volt. A D209 büszkeségével indulva még a Gresham-palota ügye is már bizonyította Medgyessy Péter országellenes magyarságát Ugyanígy tetten érhető a köztársasági elnökké fújt Sólyom László hálás magyarellenessége is, amikor böszme lemondásával nem írta ki az új magyar választást!
flesh ripper
2021. február 11. 11:11
A gyurcsány-story, Magyarország legmegalázóbb. legszégyenteljesebb történeti szála. Ilyen hitvány, vacak, torz, gennyes figurák, még a vörösterror idején sem flangálhattak a politikában. Ha létezne valóban természetes evolúció, kiválasztódás, akkor az ilyen alakok nem érhetnék meg a gyerekkort sem, hanem spontán módon elvetélnék őket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!