Se klíma, se akadálymentesítés az M3-as metrón

2021. január 29. 13:58

Ha visszavágják a forrásokat, nemcsak a MEOSZ-szal tető alá hozott alkut rúghatja fel a jelenlegi városvezetés, hanem a támogatási kérelemben foglaltakat is megsértheti.

2021. január 29. 13:58

A Világgazdaság úgy tudja, több mint egymilliárd forintot vonna el az akadálymentesítésre szánt eredeti keretből a BKV a 3-as metró felújítása kapcsán. Erre azért van szükség, mert tavaly december végén a BKV azzal a feltétellel jutott egyezségre a Swietelsky Vasúttechnika Kft.-vel a középső szakasz alagúti munkálatainak újrakezdéséről, hogy elismert egy összesen mintegy 9,5 milliárd forintos többletigényt.

Mivel a 9,5 milliárdos drágulás nem a műszaki tartalom növelésével áll összefüggésben, bajosan lehetne újabb uniós vagy állami forrásból finanszírozni, ám sem a fővárosnak, sem a BKV-nak nem áll a rendelkezésére az összeg. A pénz előteremtését ezért úgy oldanák meg, hogy a projekt büdzséjén belül csoportosítanak át összegeket. Az egyik elképzelés, hogy a BKV olyan mértékben csökkenti a megállókhoz kapcsolódó aluljárók akadálymentesítésére megítélt tételt, amelyből már nem lehet az akadálymentesítési vállalásokat teljesíteni.

Ha most visszavágják az akadálymentesítésre szánt forrásokat, a jelenlegi városvezetés nemcsak a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségével tető alá hozott alkut rúghatja fel, hanem a támogatási kérelemben foglaltakat is megsértheti.

(VG)

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2021. január 30. 09:17
és a legnagyobb hiba! hogy a faszbukker képét is lefelejtették kirakni!
Szerintem
2021. január 30. 06:59
Csak azt nem teljesítik, amit a kampányban még őrjöngve követeltek és igértek.
Akitlosz
2021. január 29. 20:00
Na és mi értelme az alagútnak, ha úgysem lehet odajutni az akadályoktól? Szóval akadálymentesítsenek! Olyan metró kell(ene), amelyet a mozgássérültek, a babakocsisok és a kutyák is tudnak használni. Minden állomáson.
Gyéressy Károly
2021. január 29. 18:51
Hol van már a balosok liftépítést követelő őrülete?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!