Nem jött be a rabbiknak Lukácsi meztelen fotós holokauszt-megemlékezése

2021. január 28. 13:33

Nem illik a tartalomhoz, elvonja a figyelmet a megemlékezésről – véli a hatásvadász képről Megyeri A. Jonatán és Radnóti Zoltán.

2021. január 28. 13:33
null

A Mandiner is beszámolt a kiugrott KDNP-s, jelenleg a Márki-Zay Péter-féle Mindenki Magyarországában politizáló Lukácsi Katalin szerdai posztjáról, amely nagy visszhangot váltott ki.

„A holokauszt nem a zsidóságról szól” – többek között erről is írt közösségi oldalán Lukácsi, aki bejegyzéséhez egy meztelen fotót is csatolt. Ezzel nem mindenkinek nyerte el tetszését.

„Nyilván tudta, hogy megbotránkoztatja az embereket ezzel a nagyon erős „művészi eszközzel”, tehát éppen ez volt a célja, de egyáltalán nem tartom alkalomhoz illőnek a képet” – így kommentálta a Vasárnap című lapnak Megyeri A. Jonatán rabbi, a Neokohn főszerkesztője Lukácsi magamutogatását. Radnóti Zoltán főrabbi szerint a tények megéléshez és megértéséhez nem segít ez a kép és nem segíti a méltó megemlékezést.

„A holokauszt nem a zsidóságról szól, de hívő emberként nem tartom véletlennek, hogy éppen a zsidósággal történt meg” – idézte Lukácsit Megyeri A Jonatán rabbi, majd hangsúlyozta, hogy az istengyilkosság miatt, vagyis azért, mert megölték a keresztény Megváltót.

„Ráadásul annak a szenvedésnek, ami hatmillió emberrel megtörtént, köztük másfél millió gyerekkel, semmilyen racionális értelme vagy magyarázata nem lehet! Ugyanis ha valaki racionálisan magyarázza meg ezt a dolgot, azzal önmaga válik nácivá, ahogy erre Elie Wiesel Nobel-díjas író is rámutatott. A keresztény Megváltó halála és a hatmillió ember halála között semmiféle párhuzamot nem lehet vonni!” – szögezte le.

„Nyilván tudta, hogy megbotránkoztatja az embereket ezzel a nagyon erős „művészi eszközzel”, tehát éppen ez volt a célja, de egyáltalán nem tartom alkalomhoz illőnek a képet” – tette hozzá Megyeri A. Jonatán.

Radnóti Zoltán főrabbi a lap érdeklődésére elmondta Lukácsi Katalin feltűnő, hatásvadász képe a test kihangsúlyozásával elvonja a figyelmet az emléknap az üzenetéről Úgy vélekedett, Lukácsi Katalin képhez írt emlékező gondolatai az ő oldaláról láttatják a történelmet, amit egy zsidó ember teljesen másképpen lát.

„Látom, hogy nincsenek unokatestvéreim, hogy a vidéki városokban és településeken már nincsenek zsidó közösségek, és a vallásos zsidó kultúra végletesen elhalványult” – magyarázta a holokauszt hatásait, majd hozzátette: ezen tények megéléshez és megértéséhez nem segít ez a kép és nem segíti a méltó megemlékezést sem.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Feuersturm
2021. február 01. 12:01
Be akart nyalni némi előnyökért a zsidóknak a gój naiva, de a végén antiszemita lett belőle. XD
Kanóc
2021. január 30. 17:56
Legközelebb majd Jakab Péter fog meztelenül szlalomozni a Duna-parti cipők közt, nagy fájdalmában.
1Szkeptikus
2021. január 30. 13:47
Szerintem Jézust egyáltalán nem a zsidók akarták megölni. Ami Jézussal történt, vagy hasonló bármikor ismétlődhet, csak egy, hatalom által támogatott félrevezetés kell. Ugyan már, most mi történik azokkal akik valóban a népet,az egyszerű embereket tartják a legfontosabbnak, nem a hatalomra jutást, nem a gazdagságot? Sokszor nevetségessé vannak téve,ez a legegyszerűbb. Manapság változtak a módszerek.
rókabácsi
2021. január 29. 08:37
nem volt értelme! mert aki a ruhás kép alapján még megdukta volna! az levetközve már elmenekült volna!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!