Stummer János a Nemzetbiztonsági Bizottság elé viszi a Szájer-ügyet

2020. december 02. 22:01

Stummer János Szijjártó Péternél is rá kíván kérdezni arra, hogy mik a Szájer-ügyből következő esetleges nemzetbiztonsági kockázatok.

2020. december 02. 22:01
null

„A nemzetbiztonsági bizottság jövő héten soron következő ülésén a bizottság elé kerülő témák között ott lesz Szájer József ügye is” – közölte Stummer János, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának az elnöke az Indexszel. Stummer János Szijjártó Péternél is rá kíván kérdezni arra, hogy mik a Szájer-ügyből következő esetleges nemzetbiztonsági kockázatok és más országok titkosszolgálatainak lehetséges beavatkozásai.

Stummer János a mai nap folyamán Facebook-posztban is bírálta a kormányt, és megosztotta gondolatait. „Látom, egyesek azzal az elmélettel házalnak, hogy Szájert a német titkosszolgálat vadászta le, cserébe az uniós vétóért. Ezzel a spekulációval három baj is van” – írja Stummer János.

A jobbikos politikus szerint ez „egyrészt eltereli a közfigyelmet a botrány valódi magváról, a politikusként kimondott szavak és a magánemberként viselt dolgok közötti égbekiáltó ellentmondásról. Másrészt egy rendkívül aggasztó dolgot állít, méghozzá mindenfajta bizonyíték nélkül: mármint azt, hogy egy idegen ország titkosszolgálata a magyar belpolitika folyamatait alapvetően meghatározó módon, akár a soron következő választásra is hatással, közvetlenül avatkozik be a magyar belügyekbe” – írja posztjában a Nemzetbiztonsági Bizottság ellenzéki elnöke. 

„A harmadik probléma ezzel az elmélettel, hogy mindezek mellett kommunikációs menekülőutat is biztosít a Fidesznek: Szájert most azért büntetik, mert szembe mert szállni Brüsszellel, Soros Györggyel és a gonosz, bevándorláspárti EU-bürokratákkal. Egy vert, magyarázhatatlan helyzetben kaptak most Orbánék előnyt, aminek segítségével akár ostromlott erődöt is építhetnek” – véli a Jobbik politikusa.

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
confitür
2020. december 06. 12:47
A nemzetbiztonsági kockázatot elsősorban Stummer János, és a Jobbik balra át cÍmű akciója jelenti. Stummerék egy tál lencséért eladták az összes szavazójukat,ez az igazi nemzetbiztonsági kockázat.
Friedrich Ferdinand von Beust
2020. december 04. 22:09
Stummer János, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának az elnöke vajon miért nem szólt senkinek, hogy a magyar érdekeket kitartóan képviselő politikus lejáratására készülnek kísérletet tenni?
Héja
2020. december 03. 20:04
Mekkora fasz ez a Stummer.... Kórozs, Bangóné, Kunhalmi méltó vetélytársa.
Vakfolt
2020. december 03. 19:38
"Szájert most azért büntetik, mert szembe mert szállni Brüsszellel, Soros Györggyel és a gonosz, bevándorláspárti EU-bürokratákkal." Ha nem, akkor csodás ez a koincidencia, hogy akkor kapcsolják le Szájert kis drogos tasival, mikor Deutschot is elkezdik cseszegetni, meg a néppárt is újra belelendül a szarakodásba. Ennyi véletlent!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!