Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

NNK: Csökken a járvány terjedési sebessége

2020. december 08. 08:11

A kedvező tendencia fenntartásához továbbra is fontos a járványügyi szabályok betartása – emelte ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

2020. december 08. 08:11
null

A járvány terjedési sebessége csökken, ugyanakkor a koronavírus Magyarország egész területén jelen van – állapította meg a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a koronavírus örökítőanyagának szennyvízben mért koncentrációja alapján hétfőn. Az NNK a honlapján azt írta: Egerben emelkedik a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben a 49. heti adatok szerint, a hevesi megyeszékhely mellett Szombathelyen és Békéscsabán az átlagosnál magasabb ez az érték.

A vizsgálatok szerint Nyíregyházán, Salgótarjánban és Székesfehérváron csökkenő, míg a többi vizsgált településen stagnáló a tendencia a SARS-CoV-2 vírus örökítőanyagának mennyiségében. Kiemelték, a kedvező tendencia fenntartásához továbbra is fontos a járványügyi szabályok betartása, különösen a karácsonyi időszakban. Fontosnak nevezték azt is, hogy akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe, maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.

(MTI)
 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
barnabibambi
2020. december 08. 12:35
Csökkent a járvány terjedési sebessége,lehet hogy hegymenetbe van,de az is lehetséges hogy derék kormányunk a toronyórát nézi sebességmérőnek!
Szuverén maffiaállam
2020. december 08. 10:17
Orbániában a járvány terjedése mindig konstans módon csökken, a migrációs nyomás konstans nő.
matykox
2020. december 08. 09:09
Jó hír lenne, de tartok tőle, hogy a következő 1-2 héten még elég vad ingadozások lesznek a betegszámban is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!